Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

data oude harde schijf overzetten

WeBe
7 antwoorden
 • Ik heb nieuwe harde schijf in pc gezet ,nu wil ik de data van de oude schijf terug zetten op nieuwe. Ik heb oude schijf als [i:00d6e80978]slave[/i:00d6e80978] aan pc gehangen echter wordt niet herkend. Ik werk met XP.
 • Heb je de jumpertjes wel correct geplaatst. Master als master instellen en slave als slave via jumpers.
 • [quote:adb89efbc6="Digi"]Ik heb nieuwe harde schijf in pc gezet ,nu wil ik de data van de oude schijf terug zetten op nieuwe. Ik heb oude schijf als [i:adb89efbc6]slave[/i:adb89efbc6] aan pc gehangen echter wordt niet herkend. Ik werk met XP.[/quote:adb89efbc6]

  Het zou kunnen dat je een combinatie hebt gemaakt van 2 schijven of een schijf en een CD-rom speler die het niet zo lekker doet. Probeer het eens op de secundary ide in zijn eentje (master of slave maakt niet uit)
  Bij was dit al meerdere de oplossing bij zo'n probleem

  Jeroen :o
 • kijk ook even in het BIOS ofdat hij er al in staat?
 • Ik denk dat er twee dingen zijn die gecheckt moeten worden:

  Inderdaad de BIOS. Als je schijf hier niet in vermeld staat, zet hem er dan in. Kies voor de instelling AUTO, dan detecteert je BIOS de schijf zelf.

  Een tweede punt is de instelling van je master-schijf. Staat de jumper toevallig op CS (cable select)? Dit is vaak standaard. Zet deze op Master.

  Wim.
 • Schijf wordt herkend, kan alle data zie , alleen als ik file probeer te openen geeft hij een i/o errer!?
 • Tja, dit is echt een lastige. Ik denk dat je stapsgewijs allerlei dingen moet gaan uitsluiten :cry:

  Ik heb even in Microsoft's Knowledgebase gezocht op Windows XP en Harddisk i/o error en het volgende document gaat weliswaar over SCSI, maar is grotendeels ook toe te passen op IDE: http://support.microsoft.com/search/preview.aspx?scid=kb;en-us;Q314093

  Wat ik al een beetje vermoedde wordt in dit artikel een beetje bevestigd: er kunnen allerlei oorzaken zijn. Aan de kant van de PC (IDE-poort, IDE-kabel: al een andere geprobeerd?, etc), aan de kant van de harddisk (firmware), maar ook aan de kant van XP (drivers).

  Ik heb zelf geen ervaring met XP en heb dit probleem met harddisks ook nog nooit meegemaakt (wel volledig gecrashte disks), dus verder dan dit kan ik je ook niet helpen.

  Uit wat ervaringen met Windows 2000 denk ik zelf wel het meeste richting ondersteuning door XP (drivers dus).

  Ik hoop voor je dat iemand anders op dit forum een oplossing voor je weet, dus ik wens je er heel veel sterkte mee.

  Mocht ik nog iets interessants tegenkomen, dan plaats ik nog wel een reaktie.

  Wim.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.