Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

ATX voeding

4 antwoorden
  • Op dit moment zit de volgende voeding in mijn PC (letterlijk overgenomen van sticker): SEASONIC MODEL: SS-200PS R3-1 Rev:D.1 AC INPUT: 100-120 VAC 5A 50/60Hz / 200-240 VAC 3A 50/60Hz DC OUTPUT: +3.3V/14A +5V/21A +12V/6A -5V/0.5A -12V/0.8A +5Vsb/1A FUSE RATING 5.0A/250V MAX OUTPUT POWER: 200W Dit betreft dus volgens mij een simpele 200W-voeding. Nu maakt de fan die erin zit een behoorlijk lawaai (lees heel veel luchtverplaatsing met het nodige geluid) als de PC een aantal uren draait. Als hij net aanstaat zoemt het hele systeem lekker rustig. Nu kan ik natuurlijk alleen een nieuwe fan erin zetten, maar als de prijs meevalt kan ik er volgens mij beter een compleet nieuwe voeding inzetten. Van de huidige voeding heb ik nl. ook de bescherming van de fan opengeknipt om de fan schoon te kunnen maken van stof (voeding is moeilijk open te krijgen). Wat voor type/merk kan ik het beste hierin zetten? Het betreft een PII-350. Alvast bedankt van deze voeding-leek. :roll:
  • je kan b.v. Enermax voeding nemen, stil en toch aantal opties (handmatig fans instellen e.d.) en krachtig.
  • Had nog een compaq met een voeding die geluid maakte waar een 747 jaloers op zou zijn. Ik heb bij een computerzaakje gewoon een fan gekregen die uit een kapotte voeding werd geplukt. Voor noppes weer een pc waarvan je niet eens meer hoort of ie wel aanstaat. Dus ff rondvragen.
  • Heb eens gekeken, maar die Enermax-voedingen zijn me toch iets te duur. Ik ga dus maar voor alleen een fan. Bedankt voor de tip Ruud, zal idd eens navraag doen bij wat pc-zaakjes hier. Richard

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.