Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Vrije IRQ?

Eddy van Wuyckhuyse
3 antwoorden
  • :evil: Dit jaar is de PC twintig jaar op de markt. Is in al die twintig jaar nou niemand eens op het idee gekomen dat die paar schamele vrije interrupts er veel te weinig zijn? Er zijn er minder vrij dan een mobo slots heeft. De seriële poorten heb ik al gedisabeld, evenals de muispoort. Gelukkig zijn sommige dingen bereid een interrupt te delen, maar een Pinnacle PCTV-kaart beslist niet; die wil er een voor zichzelf alleen. Wat moet ik dan nog? Een USB-printer kopen? Dat zou toch niet nodig moeten zijn! Weet iemand hier iets op?
  • En 11,12 en 13 (zijn standaard al vrij) ook vol, anders moet je maar met IRQ's gaan switchen.. ofzow..
  • Als het probleem zo gemakelijk was op te lossen, enkele IRQ's er bij maken dan was het natuurlijk allang gedaan.
    In de nieuwe systemen gaan we nu tot IRQ 18 maar dit werkt ook niet overal. Het blijft dus passen en meten of overgaan naar SCSI apparaten.
    Soms is het mogelijk om instellingen zo aan te passen dat je voor een apparaat alleen DMA gebruikt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.