Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HP ScanJet 5100C probleem

12 antwoorden
 • Ik zit al veel te lang met een probleem met mijn HP ScanJet 5100C. Ik heb hier eens op het forum gelezen of het probleem al bekend was, maar het is nog niet aangesproken. In tegenstelling tot veel mensen heb ik geen probleem met de installatie van de software, maar ik krijg pas problemen als ik daadwerkelijk wil gaan scannen. De scanner heeft altijd goed gewerkt onder windows 95, maar toen ik win98 en winME geinstalleerd had, wilde de scannersoftware niet meer werken. Druk ik op scannen, dan loopt het programmaatje vast. Updates van de HP-site willen niet werken. Iemand een idee?
 • PrecisionScan zeker? Heb hetzelfde probleem ook gehad, maar dan met 5300C. Toch via de site de nieuwste drivers gehaald (let op: wel voor het juiste besturingssysteem!!!) en ook de juiste versie van PrecisionScan gedownload. Hier nog ff de URL van HP met nieuwste driver voor 5100C en ook de juiste versie van PrecisionScan. Dit is dus voor W98: [url]http://www.hp.com/cgi-bin/cposupport/loc/loc_swindex.cgi?prod=c5197a&os=microsoft_windows_98&sw=&page_type=table&lang=nl[/url] Voor WinME moet je hier de juiste PrecisionScan downloaden: [url]http://www.hp.com/cgi-bin/cposupport/loc/loc_swindex.cgi?prod=c5197a&os=microsoft_windows_me&sw=sj585&page_type=dwn&lang=nl[/url][/code]
 • heb deze scanner ook, en kan bij deze melden dat ie vlekkeloos kan functioneren onder 98, 98se en me. Nieuwe drivers zijn niet echt benodigd volgens mij, probeer 't eens met deinstallatie/installatie via de bijgeleverde cd. Heb ook ooit wel 'ns zo'n probleem gehad met deze scanner, en bovengenoemde procedure loste het toen op.
 • Dit probleem is al besproken,kort nadat W98 uitkwam,ikzelf had het probleem ook maar inderdaad na de andere drivers werkte het weer goed.
 • Dit probleem doet zich algemeen voor als de drivers 2 keer worden geinstalleerd, zonder eerst de software goed te verwijderen. Ik heb ook wel eens in het register alles moeten langs lopen om echt alles goed schoon te krijgen. Ook kan het zijn dat de voedingsadapter niet goed is. Bij een te laag of te hoog voltage krijg je exact hetzelfde. Een nieuwe voeding heeft bij mij hetzelfde probleem dus ook al eens opgelost. Als het alleen een tijdelijke storing betreft, kan je alles loskoppelen, ca 20 seconden losgekoppeld laten, daarna weer koppelen en vaak werkt dan alles weer (Helpdesk HP).
 • Ik heb een Scanjet3300C op een Medion 1 GHz computer met Win2000. Werkte tot nu toe redelijk. Moest soms wel HP Precisionscan twee keer opstarten voordat de scanner werkte. Ineens deed het ding het niet meer. Gebeld met HP maar op software slechts 30 dagen garantie! Geweldig als een bedrijf zo achter zijn spullen staat. Op de HP site niets over problemen met Win 2000 te vinden. Ik heb het volgende gedaan: Alles gedeinstallerd. Alle HP directories en programma's verwijderd. Registry handmatig schoongemaakt en alle HP vermeldingen eruit gehaald. Opnieuw vanaf CD geinstalleerd. Krijg dan foutmelding "Kan entry point van procedure CM Get Parent niet vinden in bestand Setupapapi.dll". Als ik doorga met installeren werkt het programma niet en loopt vast. Weer alles gedeinstalleerd en schoongemaakt. Nieuwere versie van HP voor Win2k gedownload. Deze geinstalleerd. Nu tijdens installatie Rundll fout in hpprsclt.exe. Na installatie loopt scanprogramma weer vast. Nog een keer de site van HP bezocht en alles nog eens doorgelezen aangaande problemen met deze scanner. Nieuwe Via USB driver geinstalleerd. Geen effect. De Scanner wordt goed herkend door W2K en geeft aan dat de Scanner goed werkt. Als ik op het icoontje druk van de Scanner in het configuratiescherm geeft hij aan bij gebeurtenissen dat de kopieerknop is ingedrukt. Lijkt mij sterk daar de scanner dan pas net geinstalleerd is en er nog niets mee gedaan is. Als ik de scanner opstart waarbij de zaak direct vastloopt zie ik in de programmalijst slechts 1 programmanaam die met hp begint. Moeten dit er niet meer zijn? Iemand een idee. Ik weet het niet meer. Evert
 • Onder XP werkte de HP Scanjet 5100C ineens met veel minder mogelijkheden. Installeerde hem dus weer op een laptop onder W98se. Krijg dan steeds bevriezing, dus hardwareconflict denk ik. Systeem/apparaatbeheer geeft echter niks aan. Krijg de boel absoluut niet aan de praat. Zelfs het opstarten van de laptop loopt vast; dan trek ik de aansluiting op de parallelle poort er weer uit, start opnieuw op; dan draait de laptop wel, maar heb ik geen scanner. Rara.... Als ik de precision scan start, geeft hij de melding dat er al een ander apparaat met de scanner bezig is. ik snap er niks van. Wie wel?
 • Wat je je onder Win98 ziet is hetzelfde als waar ik mee zit onder Win2000. Wil je images inscannen met b.v. Painst Shop Pro dan volgt de melding dat er een ander apparaat met de Scanner bezig is.
 • Ik bedenk me nu - nadat het installeren van een driver-update van HP ook niet heeft geholpen, vandaag - dat de printer eerder dan de scanner op de LPT1 staat geinstalleerd. Ik gooi nu alle printers eraf, ook uit het register, en kijk dan of ik de scanner opnieuw kan installeren, al of niet met nieuwe driver.
 • Kun je proberen, maar volgens mij zit er ook een ander probleem. De sorftware van HP werk met een soort scan-server. Mogelijk gaat hier iets mee fout. Misschien zitten hiervoor aparte verwijzingen in de registry. Ik heb die nog niet kunnen vinden, maar de kans is groot dat hier ook iets fout zit.
 • Kijk ook eens naar mijn bericht http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=64898&highlight=scanjet+3300c Mogelijk zitten hier ook aanknopingspunten.
 • :D Ik ben eruit! Hij draait weer onder W98! Waar zat het probleem? Bij mijzelf, of bij HP wellicht. Keer op keer had ik de nieuwe driver uitgepakt, en dus geinstalleerd, dacht ik. Niet dus. Hoe werkte het wel: - driver uitpakken; - die gaat zelf naar c:\windows\temp - dan de folder Disk1 openen - dan setup (wat zich daarin bevindt) uitvoeren - etc. --> klaar :D

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.