Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hardware aansturen door netwerk?

Captain_Kansloos
9 antwoorden
 • hee, hier een (interresante) vraag :
  Is het mogelijk om hardware (TV-kaart/Cd-brander) rechtstreeks aan te spreken door het netwerk:
  Voorbeeld:
  Computer A heeft de TV kaart / brander en Computer B wil die gebruiken (TV kijken/Cd branden)
  pc A en pc B zijn beiden op het netwerk aan gesloten en zijn snel genoeg om de taken uit te voeren. Er wordt gebruik gemaakt van een switch (if that matters)

  Benieuwd of dit mogelijk is…

  Mzzls
  en iig bedankt voor de reactie!
 • Iig het branden zou gaan met bv PcAnywhere (of Remote Administrator = 30 dagen gratis proberen) http://www.radmin.com
  admin21.zip . Je neemt in feite de pc over en krijgt de desktop van de andere computer. Je kunt dus gewoon alle programma's starten.

  Het tv kijken zou dus ook kunnen maar aangezien de beeldoverdracht niet erg snel is zal dit niet optimaal werken.
 • Vaak is niet de snelheid van de PC's het probleem, maar de snelheid van de verbinding (zelfs met 100 mbps).
 • [quote:19f27466ce="Appie_NL"]hee, hier een (interresante) vraag :
  Is het mogelijk om hardware (TV-kaart/Cd-brander) rechtstreeks aan te spreken door het netwerk:
  Voorbeeld:
  Computer A heeft de TV kaart / brander en Computer B wil die gebruiken (TV kijken/Cd branden)
  pc A en pc B zijn beiden op het netwerk aan gesloten en zijn snel genoeg om de taken uit te voeren. Er wordt gebruik gemaakt van een switch (if that matters)

  Benieuwd of dit mogelijk is…

  Mzzls
  en iig bedankt voor de reactie![/quote:19f27466ce]en ook nog een robot om een cdr in de brander te stoppen :P nee dat kan nog ?????????????.
 • Maar als we nu bv. de cd-r kunnen sharen en als de andere computer de cd-r zou herkennen als een gedeelde bron en de brand software op de pc waar geen cd-r is het shared medium herkent dan kunnen we toch een cd'tje schrijven.

  En leg me eens uit waarom ja de TV kaart wil delen?
 • Je kunt dan inderdaad branden, maar als de gegevens niet op dezelfde PC staan krijg je waarschijnlijk niet genoeg of een te onregelmatige toevoer van gegevens. Ook is de vraag of de aansturing van de toevoer via het netwerk (Dus nu staan de gegevens wel op de PC met de brander, maar is alleen de software voor het branden actief op de via het netwerk aangesloten PC) wel snel genoeg werkt. Mogelijk werkt het laatste wel met een zeer trage brandsnelheid.
 • Je zou eens kunnen kijken naar VNC. VNC staat voor Virtual Network Computer en is gratis. Je kunt hiermee op je PC een remote desktop draaien van de andere PC. Zo kun je dus via PC B werken op de desktop van PC A. En dus ook branden etc. Hier vindt je het programma en meer info.

  http://www.uk.research.att.com/vnc/

  Naar het schijnt is het niet altijd helemaal bug-vrij geweest, maar ik heb er goede ervaringen mee. Er is trouwens ook nog een "gestroomlijnde" variant:

  http://www.tightvnc.com/

  De snelheid waarmee e.e.a. werkt is natuurlijk afhankelijk van de snelheid van beide PC's en de verbinding tussen deze 2. (In dat geval scheelt een switch tov. bijv. een Hub wwer in positieve zin; Full tegen Half Duplex…)
 • Een TV-kaart kan je niet delen.
 • En als we inplaats van VPC gebruik maken van een VPN.
  IK draai dergenlijk prog. zelfs over een gewone kabel verbinding, ik dou sinds kort het beheer van een server op deze manier, het zal zeker werken op een locaal netwerk en zelfs sneller

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.