Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf boot niet meer van RAID controller

3 antwoorden
  • Gisteren bij het starten van mijn computer zag ik iets vreemds gebeuren. Het systeem kon niet meer van de harde schijf booten en ik werd verzocht om een "systeem schijf" in de CDRom te doen. Opnieuw geprobeerd met een opstartdiskette en ook FDISK melde dat er geen harde schijven aanwezig waren. Zoals gezegd zijn de harde schijven ZONDER enig array op de RAID controller geplaatst, hetgeen tot nu toe altijd goed heeft gewerkt. Ik heb nu de harde schijven aangesloten op een IDE controller en als werkt weer. Ook de CD-Rom die nu (tijdelijk) op de RAID controller staat werkt naar behoren. Heeft iemand enig idee wat hier aan de hand is en wat te doen om het te verhelpen. Hartelijk dank
  • Wat voor HD is het en wat voor RAID controller (Highpoint, Promise, is het onboard of een PCI RAID controller?). als je de HD hierop aansluit, wordt ie dan in de RAID bios gevonden ?
  • De HD waarvan geboot wordt is een Maxtor 6L080J4 en een onboard RAID controller van HighPoint. Nog even aan het experimenteren geweest maar de harde schijf wil niet meer booten, niet van Raid1 en niet van Raid2 terwijl de CDRom wel werkt vanaf de Raid controller. Eerst dacht ik dat door een of andere duistere reden de Raid controller verwijderd was maar in apparaatbeheer staat het nog steeds aangemeld als goed werkend. Ik moet wel zeggen dat sinds Windows XP zelf een raid controller instaleert, ik nooit de drivers van HighPoint geinstalleerd heb En verder kan ik bij het opstarten van de computer door het indrukken van Ctrl+H NIET in de Raid Bios komen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.