Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harddisk over de toeren

7 antwoorden
  • Ik heb een zwaar probleem met m'n harde schijf, waarvan ik de oorzaak niet te pakken kan krijgen, dus ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen. Sinds enkele dagen blijft de harddisk ratelen (althans het led gaat als een gekke tekeer) terwijl ik niets doe. Opnieuw opstarten helpt niet en in sommige gevallen wordt het geheel daardoor superlangzaam (maar dan ratelt de harddisk niet!). Ik dacht aan een virus, dus wilde ik mijn virusscanner opstarten, maar dat lukt niet. Is er toevallig een nieuw virus in omloop dat dit zou kunnen veroorzaken? Bvd
  • Hmm, dat lijkt me geen virus. Een collega van mij heeft er ook last van op een Compaq pc. Bij deze brandt de led ook de hele tijd, ook als je helemaal niets doet. Pc is wel virusvrij dus daar ligt het niet aan Wat het wel precies is zijn wij ook nog niet achter :-? Groet, Jeroen
  • Het ratelen is niet normaal. Ik zou in elk geval als de bliksem je data en instellingen etc. die je belangrijk vindt BACKUPPEN. Meestal geeft het ratelen aan dat ie aan het overlijden is. :cry: Probeer een volldedie diskcontrole, dus met surface contr :
  • Nou het lijkt mij wel een 4-us. Heb je de laatste tijd "vage" mailtjes binnen gekregen die je ook hebt geopend?
  • [quote:b524f20794="@l"]Nou het lijkt mij wel een 4-us. Heb je de laatste tijd "vage" mailtjes binnen gekregen die je ook hebt geopend?[/quote:b524f20794] Idd, ik neem aan dat je dat ook gechecked hebt met de nieuwste virus handtekeningen ? :wink:
  • Als je je virusscanner niet meer kan opstarten, heb je een grote kans dat je een virus heb. Zo'n virus kan idd je pc super langzaam maken en ook aardig "bezig" zijn op je HD. Je data saven is nu eigenlijk al te laat, maar ik zelf zou het op cd branden; besmet of niet, en je pc helemaal opnieuw installeren. Incl. natuurlijk een format. Daarna je virusscanner installeren en laten zoeken op virussen op je backup CD.
  • Snel zoeken voor office geinstaleerd ? Die gaat namelijk indexen aanmaken

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.