Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Probleem Infrarood synchronisatie handheld met laptop

Anoniem
None
2 antwoorden
  • Ik heb een Palm M105 Handheld. Ik wil alles wat hierin staat graag synchroniseren met zowel de laptop van mijn werk als mijn eigen PC thuis. Dat laatste gaat, gebruik makend van de speciale cradle via een seriële port, uitstekend. Naar de laptop wil ik gebruik maken van Infrarood communicatie voor het synchroniseren. Als ik de handheld daarvoor bij de laptop leg, komt de IR-verbinding keurig tot stand, maar de synchronisatie komt niet op gang. Op de handheld komt steevast een melding: "Waiting for sender" . Het initiatief moet dus kennelijk van de laptop uitgaan, maar dat gebeurt dus niet. Wie kent dit probleem en, nog veel belangrijker, de oplossing??
  • Je infraroodpoort gebruikt een com-poort van je laptop. Vaak is dat com4(bij althans). Je moet dus de laptop "vertellen" dat de IR poort te bereiken is via com4. Alleen…. de huidige sorftware van Palm (bij mij een Vx met OS 3.5.3) kan alleen com 1 t/m 3 worden gekozen. Ik heb dus ook hetzelfde probleem als jij.
    Er zijn twee mogelijkheden denk ik. De laptop vertellen dat die IR cpoort via com3 moet werken of andere synchronisatiesoftware gebruiken. Ovewrigen si er meer ervaring denk ik in het forum van de Palmclub (www.palmclub.nl)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.