Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

2e harde schijf inbouwen

Anoniem
Wim Sturkenboom
3 antwoorden
 • Na aanlsuiten firewire en installeren pinnacle blijkt harde schijf (20 GB) te weinig snelheid (rpm 3800 ipv benodigde 4000 of zoiets) te hebben om DV-video te bewerken.

  Is het voor niet al te domme leek mogelijk om zelf 2e harde schijf bij te plaatsen. Waar kan ik tips.info vinden hoe ik dat moet doen.

  alle tips welkom

  alvast bedankt
 • Het inbouwen van een harde schijf is niet zo moeilijk.
  Het belangrijkste: de jumper-instelling op zowel je huidige schijf als op de neiuwe schijf.
  Deze horen beschreven te zijn op de schijf. Je huidige schijf moet een master zijn met slave als die twee op dezelfde controller worden aangesloten (platte kabel met 40 of 80 koperdraadjes). De nieuwe moet dan de slave worden.
  Als je de tweede schijf op een aparte (secundairy) controller zet, kan het zijn dat die gedeeld moet worden met de CD-ROM speler/writer.
  Maak dan de tweede schijf master en je CD-ROM drive slave dmv de jumpers.
  De Controller kabel moet altijd met de rode streep op pin 1 worden aangesloten.

  Verder heb je een vrij stroomsnoertje nodig in je computer. Deze kan maar op 1 manier worden bevestigd. Als je geen vrije kabel over hebt moet je een kabeltje kopen dat een stroomkabel verlengt en splitst.

  Daarnaast moet je de harde schijf bevestigen met de bijgeleverde schroefjes. Let op: Als je andere schroefjes gebruikt, moet je de lengte goed controleren. Te lange schroefjes kunnen je harddisk beschadigen.

  Succes.
 • Hoi;
  hoe kom je aan dat toerental en kun je wel data of andere programma's met die 2e HD aanspreken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.