Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Branden voor Dummies, ik ben een dummie! HELP!

Rob The Great
12 antwoorden
 • Totaal geen ervaring met Branden van CD's. Je gaat uitproberen, alles lukt redelijk maar één ding lukt niet echt:
  Ik werk met een 24x10x40 Lite-on CD Brander in combinatie met een LG 52speed CD-rom. Software is Nero 5.5. PC is een type Pentium 3 met 512 Ram. HDD ruimte meer als voldoende.
  Het probleem: Als ik van andere audio CD's voor mij zelf een verzamel CD wil maken, dan gebruik de drag & drop van Nero, het slepen van de data files van CD-Rom naar (NIEUW) venster. Alles comform handleiding van Nero die ik (PDF files) uit geprint heb. Alles kaar,: branden.
  Na afluisteren hapert de opname bij elk nummer in de eerste 5 seconden, wat doe ik niet goed ?
  De CD's zijn Traxdata 24 speed (700 Mb). Graag jullie tips :o
 • -Virusscanner uitzetten.
  -Screensaver deactiveren.
  -Energiebeheer uitzetten.

  Oftwel, je moet zo min mogelijk processen op de achtergrond hebben draaien. Je hapering ligt waarschijnlijk aan een virusscanner.
 • Ik werk als volgend:

  CD (of losse nummers) rippen.
  Alle nummers afluisteren (op fouten)
  In nero de CD samenstellen en dan branden (max 4speed (ik heb de zelfde brande als jou))

  Rippen van de CD of nummers doe ik met Winamp
  Configuratie van winamp= Ctrl + P en dan de derde optie van boven, Nullsoft …… OUT disk zie je nog net staan.
  Dan schrijft winamp naar disk (wave).
  En die heb je weer nodig om te branden.

  Greetz Mike
 • je moet er wel voor zorgen dat alle tracks die je op een cd wilt branden in één directory hebt staan.
  tweedens: bijgeluiden op audiocds die je in de hd-versie niet hoort hebben altijd te maken met een te hoge brandsnelheid. daarom lees je hier ook veelvuldig dat ervaren mensen geluid op hooguit snelheid 4 branden. (da's overigens nog barstens snel als je bedenkt wat je ervoor krijgt…..!)
  hoor je bijgeluiden in de hd-versie wel dan moet je de ripper anders is stellen.
 • Ik brand mij audio tegenwoordig op 24 en 40 speed en in de gewone cd speler zijn er geen problemen.
  Op een cdrom speler in de PC heb ik begrepen dat audio op een hoge snelheid gebakken wel eens problemen geeft, maar dat ligt meestal aan de kwliteit van de cdrom speler.
 • 1. Download EAC (www.exactaudiocopy.de) en extract de gewenste nummers van elke cd naar een WAV in een gewenste folder.
  (EAC is verreweg het beste progje hiervoor, controlleert goed op fouten en probeert ze te herstellen, stond vrij recent een verhaaltje over in de C!T)

  2. Afluisteren met bv. Winamp of mediaplayer

  3. Branden, kan met Nero, maar een erg fijn progje voor het branden van audio cd's is Feurio (meer controlle bv. over de tijd tussen de nummers, werkt wel iets ingewikkelder dan Nero enzo www.feurio.de )

  [b:74ee814678]Tip[/b:74ee814678] probeer welke cdrom het snelste de nummers van CD kan halen. Ik weet bijna zeker dat je LiteOn brander het beste daarvoor geschikt is, In EAC kun je het testen.
 • [quote:c634e50a6e="derkdejong"]daarom lees je hier ook veelvuldig dat ervaren mensen geluid op hooguit snelheid 4 branden. [/quote:c634e50a6e]

  Dat je audio-cd's altijd op lage snelheid moet branden is een fabeltje, lees het volgende artikel er maar eens op na: http://www.emedialive.com/EM2000/starrett5.html

  Nummers rippen van cd kun je inderdaad het beste doen met Exact Audio Copy in secure mode. Vervolgens kun je de individuele wav-bestanden gewoon branden met Nero of je kunt het ook met Exact Audio Copy doen indien je barnder ondersteund wordt.

  Verder is het ook aan te raden kwaliteits-cdr's te gebruiken. Kwaliteit uit zich niet alleen in het foutvrij kunnen branden, maar ook in houdbaarheid. Goede cdr's zijn onder andere Mitsui en Taiyo Yuden.
 • Alvast iedereen bedankt voor de reacties. Er zitten bruikbare reacties tussen, dus ik ga wat tips uitproberen, er zitten ook wat reacties die elkaar tegen spreken.
  Ik heb het "Brand" artikel van C!T. De CD's (Traxdata) kwamen daar als tweede beste er uit qua prijsverhouding en geboden kwaliteit, dus daar niks mis mee. Het dupliceren via CloneCD loopt perfect, zelfs beschadigde CD's (Zilverlaagje beschadigd van niet-leesbare-zijde) dupliceerd het programma zonder moeite, alleen met CloneCD is het mij nog niet gelukt om losse nummers van meerdere CD's naar verzamel CD te maken.
  Ik ga de andere programma's uitproberen.
  Verder heb ik nog een vraagje aan iedereen die hier ervaring en verstand van hebben: Ik wil nog LP's op CD opnemen. Ik heb al een externe versterker waar de platenspeler op is aangesloten met nieuwe naald. Ik heb de kabels. Je hoort hierover ook nog wat tegenstrijdigheden, welke ingang is be beste: audio-in of microphone. Zijn er nog andere programma's dan, de voor mij te dure CoolEdit te downloaden shareware of freeware, waar je de ruis kan onderdrukken.
  Is er een boek in de handel waat je stap voor stap dit soort zaken ervaring eigen kan maken…. :cry:
 • Je kunt het beste de audio-in aansluiting gebruiken om je versterker op je geluidskaart aan te sluiten, de microfoon-in heeft waarschijnlijk een ingebouwde voorversterker.

  Verder raad ik je aan om voor audio-cd's Exact Audio Copy (EAC) i.p.v. CloneCD te gebruiken. EAC is het een programma met uitgebreide foutencorrectie voor het rippen van audio-cd's, iets wat CloneCD niet heeft. Hierdoor is EAC ook zeer geschikt vor beschadigde cd's. Dat beschadigde audio-cd's die gekopieerd zijn met CloneCD toch geen fouten bevatten tijdens het afspelen komt door de goede foutencorrectie van audio-cdspelers. De fout is dan wel degelijk mee-gekopieerd, terwijl EAC deze fout zal proberen te herstellen.
 • Ik weet niet welke versie van Nero 5.5 je hebt (5.5.8.2?) Maar daar zit ook een audiobewerk programma bij. Daarnaast kent EAC ook een editor voor dat soort zaken.

  Met CloneCD kun je idd geen losse nummers rippen, het programma is enkel geschikt om CD's volledig te kopieeren.
 • [quote:3dadf57b37="Bolknak Trance"]
  Verder heb ik nog een vraagje aan iedereen die hier ervaring en verstand van hebben: Ik wil nog LP's op CD opnemen. Ik heb al een externe versterker waar de platenspeler op is aangesloten met nieuwe naald. Ik heb de kabels. Je hoort hierover ook nog wat tegenstrijdigheden, welke ingang is be beste: audio-in of microphone. Zijn er nog andere programma's dan, de voor mij te dure CoolEdit te downloaden shareware of freeware, waar je de ruis kan onderdrukken.
  Is er een boek in de handel waat je stap voor stap dit soort zaken ervaring eigen kan maken…. :cry:[/quote:3dadf57b37]

  Geen boek maar wel een link, dankzij Google. :D
  http://home.hccnet.nl/e.van.der.weele/index.html

  Misschien heb je er wat aan.
 • Geen boek maar wel een link, dankzij Google. :D
  http://home.hccnet.nl/e.van.der.weele/index.html

  Misschien heb je er wat aan.
  Ontzettend bedankt!!!!!!!!!!!!!!!
  Ik heb de link uitvoerig doorgelezen, en ik neem mijn petje af voor de uitgebreide informatie op deze Website die ik iedereen kan aanraden.
  Zorg wel dat de Website up to date blijft!
  Nogmaals bedankt!
  Dit is de TIP van de WEEK!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.