Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Lite-on brander 32-speed updaten naar 48-speed

4 antwoorden
  • Ik heb gehoord dat het mogelijk is om een Lite-on brander 32x up te daten naar een 48 speed brander. Ik weet alleen niet hoe dit moet. Dit schijnt mogelijk te zijn, omdat de 48-speed brander precies hetzelfde is als de 32-speed brander, alleen andere software heeft. WIE WEET HET? :o :o :o :o Zitten er gevaren aan? En kan ik de oude software eenvoudig weer terugzetten, als ik dat zou willen.
  • Dat zou dan om firmware moeten gaan. Dat fabeltje heb ik wel eens meer gehoort en het schijnt ook echt een fabeltje te zijn.
  • Het is helemaal geen fabeltje, veel lite-on branders zijn middels een firmware-flash om te zetten. In [url=http://forum.cdfreaks.com/showthread.php?threadid=42344]deze draad[/url] op het cd-freaks forum kun je precies zien welke modellen aangepast kunnen worden. De lite-on 32123s kan niet aangepast worden, de 32125w wel. In [url=http://gathering.tweakers.net/showtopic.php/534099/1/25]dit draadje[/url] op Gathering of Tweakers staat uitgelegd hoe je je firmware kunt flashen. Je maakt eerst een firmware-backup, dus je kunt altijd weer terugflashen indien nodig.
  • Het blijkt dus dat ik de 32123s heb. Dus voor mij zal het dan denk ik niet opgaan. Jammer... dan maar een minuutje langer wachten tijdens het branden. Bedankt in ieder geval

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.