Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

wat te doen met een P166?

15 antwoorden
 • hallo mensen.. ik ben een scholiertje met een pc op zijn kamer.. WEL EEN pentium 166 :P.. nui heb ik een vraagje.. wat kan ik er ermee doen?? als ik half-life erop installeer draait deze op 5-6 fps (tis ff dat je weet op wat voor snelheid ie is :)). maar wat kan ik erop zetten, een beetje klooien enzo.. heb laatst mijn eigen smtp server er op gezet :P konden we met een LAN meeting emailen.. oeh potver, wat een feest :o !! lol was er ook naar een half-uurtje vanaf.. maar wie weet iets leuks wat ik er mee kan doen dus... om lekker mee te klooien en te knutselen... ps> ik lig niet constant aan een LAN, alleen met lan meetings
 • Je kunt beginnen met overclocken, scheelt allicht weer iets... Qua spellen moet je gewoon oude spellen nemen. Die draaien wel goed.
 • Lekker als testmachine gebruiken, of eens leuk gaan spelen met Linux. Suc6
 • aan je zusje, broertje, neefje of nichtje geven met oude spellen.
 • als routertje... als testbak voor linux (als je hiermee niuwbie ben)... Als testbank voor OC... etc
 • ok...... hoe kom ik aan linux me teen 56k modem!!!?????? toch te veel mb's?
 • Linux is ook gewoon in de winkel te koop en is goedkoper dan Windows. Misschien anders een kennisje met kabel of ADSL??
 • [quote:e3dc1218c2="wally"]hallo mensen.. ik ben een scholiertje met een pc op zijn kamer.. WEL EEN pentium 166 :P.. nui heb ik een vraagje.. wat kan ik er ermee doen?? als ik half-life erop installeer draait deze op 5-6 fps (tis ff dat je weet op wat voor snelheid ie is :)). maar wat kan ik erop zetten, een beetje klooien enzo.. heb laatst mijn eigen smtp server er op gezet :P konden we met een LAN meeting emailen.. oeh potver, wat een feest :o !! lol was er ook naar een half-uurtje vanaf.. maar wie weet iets leuks wat ik er mee kan doen dus... om lekker mee te klooien en te knutselen... ps> ik lig niet constant aan een LAN, alleen met lan meetings[/quote:e3dc1218c2] Simpel: Zelf houden en inderdaad Linux er op, niet zo simpel op zich, vraag wel hulp hierbij. ervaring van een ander is wel gewenst. Maak er een spellen PC van, pomp nog wat extra geheugen er in, kost niet zo veel, heb je nog 70 pins? of 168 Maak hem kaal (software) zet windows 95 er op en hou 'm alleen voor internet, ook hier voldoende geheugen. Oude PC draaien nog best goed, laat je niet gek maken wat anderen schrijven. Onder Windows 95 (neemt compleet met internet 100 Mb HDD ruimte in beslag) draait zo 166 nog best snel. :lol:
 • Je moet hem makkelijk kunnen overklokken naar 200 MHz. De trage prestatie in half-life ligt mogelijk aan de videokaart. Ik heb het tenminste redelijk speelbaar gehand op een dergelijke machine. Wel in een lage resolutie, weinig kleuren, etc. Router is ook een aardig doel.
 • als ik em ga overklokken moet ik dan niet een extra cooler er in zetten? en ik kani zo goed meer naar de bios komen :P heb er een password op.. ben ik ook nog vergeten of mijn pa heeft em ingesteld. vraag ik hem wel ffkes.. maar graag ff antwoord op 1e vraag
 • Raar, ik kon wel op mijn oude P166 Half-Life spelen...heb je er zelfs geen 3d kaart in dan? Ook Quake2 draaide daar prima op.
 • In bios kiun je nog wel komen hoor! CMOS reset via jumper op moederbord! Even in boekje kijken waar deze zit, maar meestal naast de batterij. Ik zou er een linux pc van maken. http://kooplinux.nl/index.php Dit kost bijna niets. zie bovestaande site als je geen snelle verbinding hebt. mandrake of zo? :D Met een oude windows versie kun je veel doen. eventueel een snellere grafische kaart op de kop tikken. 2e hands. Een 166 mhz als router vindt ik persoonlijk een beetje overdreven. Ik heb een 486 met 36 ram en freesco als firewall router. en dit werkt al perfect. Maar ja als je hem echt over hebt?! Bart
 • [quote:2b7defc594="Psy"]Raar, ik kon wel op mijn oude P166 Half-Life spelen...heb je er zelfs geen 3d kaart in dan? Ook Quake2 draaide daar prima op.[/quote:2b7defc594] en hoeveel fps had je ?? ik kom echt niet boven de 5!! gemiddeld 4 !!
 • 25-28 fps, met een Voodoo Graphics (dus de 1) als 3d kaart. Zonder 3d kaart zal het niet gaan.
 • dan kijk ik wel of ik mijn voodoo3 van iemand kan terug krijgen... lukt het vast ook mee..

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.