Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Zelf een kopieer beveiliging maken

bajnok
16 antwoorden
 • Binnenkort worden er bij ons in de buurt een aantal gebouwen gebouwd. Men begint eerst met palen slaan en na verloop van tijd staat er een gebouw. Dat hoop ik dan maar.
  Nu ga ik tijdens die hele operatie steeds wat foto's nemen zodat er een hele fotogalerie gaat onstaan van niks naar wat er moet komen staan.

  Dat wil ik dan op een cd zetten en die aanbieden aan degene die in dat gebouw zich gaat vestigen, is een bekende.

  Is het nu mogelijk om die cd zo te branden dat er verder geen kopieen van gemaakt kunnen worden. m.a.w. een kopieerbeveiliging erop te zetten. En met welke sofware kan dat dan en is waar is dat te halen.

  alvast bedankt voor het meedenken.
 • Alles is te omzeilen.

  Maar ga eens zoeken op www.cdfreaks.com
 • [quote:cc55c1bf50="hjs"]Alles is te omzeilen.[/quote:cc55c1bf50]
  Ja bv. door de foto te openen en op [b:cc55c1bf50]Print Screen[/b:cc55c1bf50] te drukken en deze te plakken in een fotobewerkingsprogramma.

  Als het toch een bekende is ga je uit van tegoedertrouw en heb je geen beveiliging nodig. Als het commercieel bedoelt is is het wat anders.

  Weten overigens de bouwers van het gebouw dat je deze foto's neemt van hun eigendom en hier misschien geld wilt aan gaan verdienen :roll: .
 • [quote:8b112f7377="ODF"][quote:8b112f7377="hjs"]Alles is te omzeilen.[/quote:8b112f7377]
  Ja bv. door de foto te openen en op [b:8b112f7377]Print Screen[/b:8b112f7377] te drukken en deze te plakken in een fotobewerkingsprogramma.

  Als het toch een bekende is ga je uit van tegoedertrouw en heb je geen beveiliging nodig. Als het commercieel bedoelt is is het wat anders.

  Weten overigens de bouwers van het gebouw dat je deze foto's neemt van hun eigendom en hier misschien geld wilt aan gaan verdienen :roll: .
  [/quote:8b112f7377]

  Het gaat er om dat ik de eigenaar van het gebouw de cd gratis wil geven maar niet dat hij daar maar voor iedereen kopieën van kan gaan maken.
 • Zoals HJS al zegt is alles te omzeilen, als het zelfs de grote software fabrikanten niet lukt om een goede copieer beveiliging te maken (Als er die wel was zat hij wel overal op) Dan ben je een knappe jongen als je dat wel lukt. (Kun je veel geld mee verdienen lijkt me zo :wink: )

  Ik weet zo ook geen eenvoudige manier om het de copieerder lastig te maken, helaas :-?
 • Beveiligingen kunnen omzeild worden, denk aan Clone CD.
  Maar kun je de foto's niet dusdanig bewerken, dat je naam er in komt te staan. OK is ook wel weg te halen maar is ff wat meer werk als je een kopie wil maken.
 • [quote:7ee65a1d43="Rob The Great"]Beveiligingen kunnen omzeild worden, denk aan Clone CD.
  Maar kun je de foto's niet dusdanig bewerken, dat je naam er in komt te staan. OK is ook wel weg te halen maar is ff wat meer werk als je een kopie wil maken.[/quote:7ee65a1d43]

  Een beveilging is inderdaad te omzeilen, gebruik zelf ook CloneCD en ben daar nog weinig tegen gekomen wat niet lukt.

  Het idee om er wat tekst bv naam in te zetten , dat vind ik wel een goed idee. En zal daar mee gaan expirimenteren hoe dat het beste kan
 • Ik geloof dat een programma als Photoshop een optie heeft om een foto te voorzien van een digitaal watermerk met daarin de gegevens van de maker.

  Werkt een beetje zoals je naam vermelden, alleen zitten jouw gegevens in het bestand versleutelt in plaats van dat ze in beeld staan, wel zo netjes.
 • Zo'n watermerk is een goed idee, alle hardware sites maken er ook gebruik van.
 • Je zou iig op een of andere wijze licentierechten kunnen toevoegen aan jouw cd. Mochten er toch kopieen gemaakt worden, dan zou je een schadevergoeding kunnen vragen.


  Helaas ben ik echter alles behalve een expert op dit gebied, dus hoe dat juridisch watetdicht te regelen weet ik ook niet.
 • Zolang jij die foto's zelf hebt gemaakt en er geen andere personen (ivm privacy) heb jij en jij dus alleen het recht om deze foto's te publiceren. Alleen moet je dan wel een watermerk ingeven aangezien anderen anders niet kunnen zien dat ze van jou zijn.

  Over cd beveiligingen, echt zorgen dat hij niet te kopieren is lijkt me moeilijk. Je kan er beter voor zorgen dat iedereen weet dat hij niet gekopieerd mag worden.
 • Een folder met daarin de foto´s, een menu maken zodat er niet in de folder met foto´s gebrowst hoeft te worden, middels dit menu moeten de foto´s zichtbaar worden door bijvoorbeeld een dubbelklik. Vervolgens een dummybestand van ongeveer 10 Mb in de folder plaatsen, deze bestanden naar cd branden met DAO aan, tijdens het branden van de TOC het bestand van 10 mb van de harde schijf verwijderen (hierdoor staat het bestand wel in de TOC, maar niet in de folder, indien je dan de betreffende folder wilt openen zal de pc vastlopen). Vervolgens van de cd een image maken met WINonCD en de Cue-sheet aanpassen waarbij je een dummy-track vooraan zet van bijv. een CD-i, hiermee bereik je dat de meeste copy-programma´s de cd zullen zien als een ongeldige cd. Vervolgens de cd branden.
  Het is allemaal zeer bewerkelijk, maar zo maakte ik tot een half jaar geleden mijn cd´s die niet door de gemiddelde computergebruiker te kopieren was. Iemand met een klein beetje kennis kan hem wel kopieren, maar niet met de standaard programma´s, De CloneCD die toen uit was kon er in ieder geval niet mee overweg, ik weet niet hoe het staat met de huidige brandprogramma´s.
  Suc7
 • Het verhaal van Venzent ziet er erg aantrekkelijk uit.
  Het duurt nog wel even voordat alle foto's klaar zijn, er moet nog worden begonnen.
  Maar ik zal het eens gaan proberen om er wat van te maken.

  Bedankt voor de uitleg….
 • Alles wat ik kan bekijken kan ik ook opslaan.

  Dus wat voor beveilegingen er ook gemaakt worden……….
 • [quote:c204133bfc="@l"]Alles wat ik kan bekijken kan ik ook opslaan.

  Dus wat voor beveilegingen er ook gemaakt worden……….[/quote:c204133bfc]

  Eens : waarom al die moeite ?
  Je kan het toch ook afspreken met de bewuste bewoner,
  een soort mano-a-mano afspraak. 8)
 • Deze is zeker het proberen waard, maakt op zowel audio als data CD-R's
  een uitstekende kopieer beveiliging. Maar zoals gezegt alles is te omzeilen. Je kan het de kopieerder wel (heel) moeilijk maken kijk op onderstaande link.

  CCD-Lock CD-ROM Copy Protection v1.7.2 RC1a for *CloneCD
  http://www.burnarchive.de

  wel even zoeken op de site, maar het progje is geheel gratis te downloaden. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.