Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Uitwisselen data tussen Faxapparaat en PC

Anoniem
Wisja
4 antwoorden
 • Ik was van plan een ‘all-in-one’ apparaat te kopen na het lezen van het ‘vergelijkend warenonderzoek’ in de juni-uitgave van Computer!Totaal.
  Ik had mijn zinnen gezet op de D145 (niet besproken in het artikel) van Hewlett Packard: fax, copier, printer, scanner met de mogelijkheid voor het direct afdrukken van ‘digitale foto’s.
  Helaas, ik verkeerde in de waan dat binnengekomen faxen, die ‘digitaal’ in het apparaat worden opgenslagen, naderhand via de USB-verbinding met de PC dus ook op de monitor kunnen worden bekeken (dat verwachtte ik ook met ‘digitale’ foto’s). Maar dat is dus niet zo. Wil ik een fax bekijken en bewaren op harde schijf, floppy, CD-R of anderszins, dan moet eerst de fax geprint worden en dan weer gescand door de ‘all-in-one’. Nogal omslachtig.
  Wanneer ik bij HP Verkoop informeer of er een apparaat, dat fax en foto data kan uitwisselen met een PC, in hun assortiment aanwezig is, blijven zij mij een antwoord schuldig….
  Bestaan dergelijke apparaten nu wel of niet? En welke fabrikant/leverancier levert deze?
 • In feite heb je dan alleen een FAX/Modem nodig.
  Je fax wordt dan rechtstreeks op de PC ontvangen. Nadeel: Je PC moet aan blijven staan.
  Je All-in-one kan je dan gebruiken om faxen te versturen die al zijn afgedrukt en als printer/scanner. Uiteraard moet dit apparaat dan zo worden ingesteld dat die de binnenkomende telefoontjes niet automatisch op neemt.
 • Ik wil niet dat mijn PC continu onbeheerd aanstaat om faxen te kunnen ontvangen. Reden waarom ik op zoek ben naar een faxapparaat wat in staat is data uit te wisselen met een PC.
  Blijkbaar ben ik op zoek naar iets wat niet op de markt is … of heeft wellicht een ISDN faxapparaat wel die (en meer) mogelijkheden?
 • Ik ben bang dat ik je niet verder kan helpen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.