Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

geef locatie MS-DOS-PROMPT op, bijv: 'c:/windows/command.ex'

8 antwoorden
  • Ik heb een tweedehands hardeschijfje en mijn tweede computer gepropt, ik weet niet wat er op stond, maar ik heb hem geformatteerd in dos. als ik de schijf nu als master zet, en ik start de computer op krijg ik te zien: ongeldige systeemdiskette, druk op toets bla bla bla....... maar als ik dan de windows 98 opstartdiskette in prop komt het volgende bericht om mijn scherm te staan: A/ geef locatgie MS-DOS-PROMPT op, bijvoorbeeld: 'c:/windows/command' A/ dit bericht is mij volledig onduidelijk, en ik heb geen idee hoe ik windows hier op krijg iemand suggesties?
  • [quote:a5759c3bc3]Ik heb een tweedehands hardeschijfje in mijn tweede computer gepropt[/quote:a5759c3bc3] Is dat de enige harde schijf in die computer? Probeer anders de schijf in de andere computer te zetten, als slave, en dan te formateren.
  • Als je de data toch wegsmijt gebruik dan Fdisk ipv formatteren. Installeren moet kunnen als je XpCD bootable is, zonodig een opstartdisk gebruiken.
  • Fdisk kan ik niet gebruiken, ik kan alleen maar een pad intoetsen, als ik fdisk, of a: fdisk in typ komt die melding er weer te staan en ik heb de schijf geformatteerd toen ie slave was. ik heb twee schijven in de computer.
  • Als je de schijf met problemen op 'master' zet, zet je dan die tweede op slave, anders geeft dat weer problemen.
  • Je hebt de harde schijf waarschijnlijk niet bootable gemaakt. http://www.mirrors.org/archived_software/www.bootdisk.com/winfiles/boot500.exe als je deze eens download. Dit is een bootdisk voor msdos 5.0 (ook te vinden via www.bootdisk.com als je mijn exe niet vertouwd). Wanneer je dan via die diskette bent opgestart eens sys c: zeggen. Nu wordt de harde schijf bootable gemaakt.
  • aanvulling : als ie bootable is gemaakt, moet je met fdisk ook de primaire partitie activeren 8)
  • Ik zit eerder te denken aan de mogelijkheid dat je bootdisk niet goed meer is. Je harde schijf heeft immers helemaal niets te maken met het booten vanaf diskette. Als dat niet goed gaat, dan ligt dat aan de diskette. Download eventueel een nieuwe vanaf www.bootdisk.com en probeer het nog een keer.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.