Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer/brander en snelheid

Bosje
7 antwoorden
 • Als ik dan een brander koop en deze brand op een snelheid van >30 speed? Ik heb maar een pentium II 350mhz en 198mb intern geheugen! Kan zo'n snelle brander wel met zo'n computer overweg??? :roll:
 • ja hoor,, ik neem aan dat de brander burnproof is.

  Het enige waar je op moet letten is dat de data toevoer zosnel mogelijk gaat, dus hoe rapper de HD (AV) hoe beter
 • Wat bedoel je met de afkortingen ad hd. HD= Harddisc? AD=??
 • [quote:ee3e17f026="Marwinius"]Wat bedoel je met de afkortingen ad hd. HD= Harddisc? AD=??[/quote:ee3e17f026]
  HD is Hardisk, AV = audio-video. Volgens mij zijn alle nieuwe HD tegenwoordig AV. Enkele jaren geleden niet, toen kocht ik Maxtor
 • Aan Bosje: Audio-Video?? Dat heeft totaal niets met een harddisk te maken. Ik weet niet hoe jaar daar bij komt hoor. Misschien ben je in de war met CAV (Constant Angular Velocity), één van de mogelijke snelheidsregelingen van een cdrom-brander.

  Je computer zou de snelheid aan moeten kunnen. Zelf heb ik een Celeron 300A@374 met 256 MB geheugen en ik kan met 32-voudige snelheid branden zonder dat burnproof hoeft in te grijpen. Bovendien kan een snelle brander ook op langzamere snelheden branden. Mijn lite-on 32x brander kan ik instellen op 8, 12, 16, 20, 24 en 32 speed.
  Bovendien zijn alle moderne branders uitgerust met burnproof of iets soortgelijks, dat ervoor zorgt dat de brander later toch op het juiste punt door kan gaan als de data even niet snel genoeg aangevoerd wordt. Hiermee voorkom je dus buffer underruns.


  Je moet je computer wel goed configureren natuurlijk. Zo is het aan te bevelen om DMA (direct memory access) aan te zetten bij zowel je harddisk als cd-brander. Verder kun je het het beste je cdrom-speler als slave op je primaire IDE-kanaal aansluiten en je brander als master op het secundaire IDE-kanaal.

  Als je een nieuwe brander gaat kopen raad ik je een lite-on aan. Deze branders zijn goedkoop en snel. Ze zijn in staat om de meeste kopieerbeveiligingen te kunnen lezen en hebben een hoge DAE (digitale audio extractie) snelheid.
 • AV (audio/video) HD's bestaan wel degelijk, dit zijn HD's die niet hercalibreren.
  Dwz tijdens de werking gaan ze niet terug naar hun mechanisch startpunt, meestal het centrum van de HD.
  Dit had vroeger als voordeel dat er een continue datastroom was.
  Met de huidige snelheid en datadichtheid op HD's maakt dit voor videobewerking nog weinig verschil uit, alleen voor HDTV waar de gegevensstroom veel hoger is, is dit nog belangrijk.

  Eddy :o
 • offtopic:

  Kijk, weer wat geleerd, thanx Eddy.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.