Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Lang MPG bestand branden

rwilligen
10 antwoorden
 • Ik wil Nero (5.>>>;) gebruiken om een mpg bestand van ruim 833 Mb en
  met een lengte van 83 minuten op een 800 Mb CD te schrijven maar daarvan zegt nero dat de CD te klein is.
  Is in dit geval de 833 Mb de factor die bepaalt dat het niet kan want bij mijn weten gaat er op een 800 Mb CD 90 minuten.
  Is overburning een optie en als dat niet mogelijk is met welk programma is het dan mogelijk om het bestand zodanig in 2 delen te hakken zodat het daarna nog afspeelbaar is.
 • Heb je de overbrun optie in Nero wel aangezet ?
 • klopt: past gewoon niet op de CD.
  Er schijnen CD's te zijn met 850 MB daar met het wel op lukken, 't is een kwestie van ruimte, had ik ook met een spel.

  Maar welk nummer is nou eigenlijk zo lang? Ik houd het onder de douche niet langer als een kwartier vol (c.a. 130 MB) :lol:

  Greetz Mike
 • [quote:c419e1d968="wilgen"]Ik wil Nero (5.>>>;) gebruiken om een mpg bestand van ruim 833 Mb en
  met een lengte van 83 minuten op een 800 Mb CD te schrijven maar daarvan zegt nero dat de CD te klein is.
  Is in dit geval de 833 Mb de factor die bepaalt dat het niet kan want bij mijn weten gaat er op een 800 Mb CD 90 minuten.
  Is overburning een optie en als dat niet mogelijk is met welk programma is het dan mogelijk om het bestand zodanig in 2 delen te hakken zodat het daarna nog afspeelbaar is.[/quote:c419e1d968]
  Standaard staat Nero ingesteld op 650 of 700 Mb cd's, misschien ligt het daar aan. Als je op het bestand klikt met de rechtermuisknop en dan kiest voor Eigenschappen/Properties hoeveel Mb's staan daar dan (het aantal Mb's tussen de haakjes is wat je eigenlijk brand).
 • Een bestand kun je op meerdere manieren in delen 'hakken'. Dit kan bijv. met Winzip, met winCommander, of je maakt eerst een image (bijv. met Ghost) en met Ghost explorer maak je daar weer twee delen van.

  Suc6
 • Ik heb de overburn optie aangezet.

  Het MPG bestand bevat een optreden van "The Corrs" en dat is gewoon zo lang.
 • [quote:28e72b879d="wilgen"]Ik heb de overburn optie aangezet.

  Het MPG bestand bevat een optreden van "The Corrs" en dat is gewoon zo lang.[/quote:28e72b879d]

  Leuk dat je het advies opvolgt, en wat is het resultaat ?
  Anderen hebben dan ook wat aan deze ervaring. :wink:
 • Je moet naast het aanzetten van de overburn functie ook opgeven hoever Nero mag overburnen. DE "Rode Markering" moet dus naar 90 minuten of hoger gezet worden. Anders blijft Nero blaten dat er te weinig ruimte op de CD beschikbaar is. Vanaf versie 5.5.X.X zit er bij Nero de Toolkit met daarin CDSpeed. Daarmee kun je testen tot hoever je kunt branden; Extra> ovberburning test. Nee, dit kost je geen CD, er wordt slechts gesimuleerd!
 • MPG= mpeg1/vcd?

  Als het een Videocd bestand betreft dan moet je de cd als vcd branden, in dat geval geldt de speeltijd voor het bepalen of ie er op past of niet.
  Op een 80 min cd past dan dus 80 minuten vcd (of audio) en op een 90 min zou 90 minuten vcd moeten passen.
  Je komt dan kwa bestands grootte veel groter uit dan er op de cd zou passen als je hem als data cd brand maar een vcd is geen data cd maar een audio cd….
  Dus : overburn aan in nero en branden in DAO modus als vcd en dan zou het moeten passen….
 • Als je nou de overburn optie inschakeld,kun je dan gewoon een optreden van 90 minuten branden op een 70 minuten cd,maar dan staan die laatste 20 er niet op! Klopt dat????

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.