Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer loopt VAST met extra GEHEUGEN :'(

Anoniem
Blackadder
9 antwoorden
 • Hallo daar :)

  Ik heb sinds een paar dagen windows xp op de computer. Die draait op 128 sdram geheugen , maar hij draait niet optimaal dus nu heb ik er 128 sdram geheugen bijgekocht. Hij pakt de geheugens wel want bij het opstarten zie je 256 staan. Alleen als ik een spel ga spelen loopt ie na 30 min vast en dan werkt niks meer ik kan alleen op reset drukken.
  Ik hoop dat iemand weet wat hieraan te doen is.
  Alvast bedankt
 • Ligt het aan het geheugen of is het spel niet helemaal compatibel met XP? Als je het spel in de compabilitietsmodus draait, heb je dan nog dezelfde problemen?
  En bij 'gewoon' gebruik van de pc, dan ook problemen met vastlopers e.d?
 • [quote:d0222613cc="Sellis"]Ligt het aan het geheugen of is het spel niet helemaal compatibel met XP? Als je het spel in de compabilitietsmodus draait, heb je dan nog dezelfde problemen?
  En bij 'gewoon' gebruik van de pc, dan ook problemen met vastlopers e.d?[/quote:d0222613cc]
  Als ik gewoon onder windows ben en surf enz heb ik nergens last het is echt alleen als ik spellen ga spelen, en het ligt zeker niet aan xp want toen ik die spellen met 128 sdram speelde deden ze het wel. :), alleen schokkerig in het begin, en daar heb ik met de 256 sdram geen last van maja die loopt weer vast na 30 min :( :(:(
 • riekt naar memory probleem : dus wat meer info.

  Zijn de 2 reeepjes zelfde merk/type : PC100 en PC133 door elkaar,

  Volgens mij heeft het er niets mee tye maken, maar verhoog je APG texture size in je BIOS.
 • Misschien heb je wel een koeling probleempje: grafische kaarten van dit moment produceren nog al wat hitte.
  Probeer dit eens: schroef je kast open, zet een tafelventilator aan en richt de luchtstroom naar binnen, speel je spel en wacht af…..

  Succes
 • [quote:871868df01="@l"]Misschien heb je wel een koeling probleempje: grafische kaarten van dit moment produceren nog al wat hitte.
  Probeer dit eens: schroef je kast open, zet een tafelventilator aan en richt de luchtstroom naar binnen, speel je spel en wacht af…..

  Succes[/quote:871868df01]

  zeker met deze zomerse dagen
 • Of je gaat met deze hitte niet gamen, maar eens lekker van het mooie weer genieten. Voor je het weet komt het hier weer met bakken naar beneden. 8) :D :wink:
 • [quote:198ada92f2="Bosje"][quote:198ada92f2="@l"]Misschien heb je wel een koeling probleempje: grafische kaarten van dit moment produceren nog al wat hitte.
  Probeer dit eens: schroef je kast open, zet een tafelventilator aan en richt de luchtstroom naar binnen, speel je spel en wacht af…..

  Succes[/quote:198ada92f2]

  zeker met deze zomerse dagen[/quote:198ada92f2]

  Ik had al last van vastlopende spellen inderdaad (nog met 128 sdram) toen heb ik ook mijn kast open gezet en ging alles perfect , maar waarom zou mijn computer nu weer vastlopen met 256 geheugen??????? word er dan opeens 2x zoveel warmte geproduceert??. mijn kaarten zijn allebei 133 mhz
 • Het kan heel goed de hitte zijn (al heb ik er nooit last van op mijn ontzettend hete zolderkamer), maar volgens mij is het veel waarschijnlijker dat die geheugenstroken niet compatibel zijn. Officieel is iedere SDRAM gelijk aan de andere, maar ervaring leert dat verschillende merken of verschillende grootten nog wel eens tot problemen leiden. Ik had 128 MB - daar heb ik 256 MB bijgeplaatst. Moest kunnen, volgens de documentatie van m'n moederbord. Maar ik kreeg net als jij vreemde vastlopers. Toen heb ik m'n oude 128 MB er uit geknikkerd, en nu loopt-ie weer als een zonnetje. Overigens onder 98 SE, want ik heb nog geen overtuigende reden kunnen ontdekken om over te stappen op iets 'hogers'.

  Vriendje van me, zelfde verhaal: z'n oude geheugen aangevuld met twee stroken van exact dezelfde grootte, maar mooi niet werken dus. Ingeruild voor twee stroken van een ander merk, en dat werkte wel. Misschien zou je dat dus kunnen proberen; de situatie uitleggen in de winkel en dat nieuwe geheugen inruilen voor een ander merk…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.