Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

fout in schijf/partitie

6 antwoorden
  • heb mijn wat oudere pc (pentium3 met 8gb in 4 partities gemaakt met PowerQuest 5) zoveel als wenselijk schoon gemaakt voor ander gebruik in een thuisnetwerk. Ik vond het ook tijd de diverse partities eens te defragmenteren. Op de D-schijf, gebruikt voor programma's, is echter geen defragmentatie mogelijk. Handeling wordt na enige tijd afgebroken met de mededeling dat door een fout bewerking niet kan worden afgerond. Gebruik Help om schijfcontrole uit te voeren. Scandisk geeft bij controle van deze schijf/partitie echter geen foutmelding. Waaraan kan dit liggen en wat kan ik er aan doen?
  • Gewoon alle partities formatteren of eerst een Os op een andere partitie als [b:a16a1e3d71]D[/b:a16a1e3d71] zetten en dan vauit Windows die partitie formatteren. Daarna kun je alsnog proberen om [b:a16a1e3d71]D[/b:a16a1e3d71] te formatteren. Wil het allemaal niet lukken, gooi dan al je partites leeg en begin met Fdisk overnieuw. Wil het nog niet lukken? Hoe oud is die HD, i.v.m clusters etc. :cry:
  • Misschien blokkeert een virus scanner de defragmentatie, zet in dat geval de auto protect functie uit.
  • Dat zou ook best nog wel eens kunnen. Zet gewoon alle programma's uit (explorer, mediaplayer, enz enz) voordat je met de defragmentatie begint. Na dieverse malen opnieuwe beginnen zal ie namelijk gewoon zeggen dat ie er geen puf meer in heeft.
  • ja ik heb al eens de ervaring gehad met een op de achtergrond draaiend programma dat elke keer een defragmentatie na ongeveer 10% weer van voren af liet beginnen. Ik had na de eerste poging de PC dan ook in de veilige modus opgestart en daarna de defragmentatie en later schijfcontrole uitgevoerd. Helaas geen effect en met eindresultaat de eerstgenoemde meldingen.
  • Als je PerfectDisk gebruikt kan je offline defragmenteren,weet je zeker dat het goed gebeurt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.