Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

3D Mark 2001 SE loopt vast

roy_startpag
11 antwoorden
 • 3D Mark 2001 SE liep constant vast bij mij. Heb daarom me firewall geinstalleerd (Zonealarm) en toen leek het alsof die wel doorliep. Maar toen liep die op een later tijdstip vast.

  Toen heb ik al me kaarten behalve me videokaart uit me PC gehaald. En toen liep de benchmark wel goed door. Maar zodra ik me netwerkkaart erbij zet loopt tie weer vast. Hoe kan dit?

  Ik heb in een andere PC dezelfde netwerkkaart zitten. Heb die er eens ingezet, maar dan loopt tie weer vast. Echt raar.

  Ik heb het volgende systeem:
  OS: XP PRO 32 bit
  videokaart: GF2 MX Abit Siluro T400 64 MB
  netwerkkaart: Intel(R) PRO/100 Management adapter
  soundcard: Creative soundblaster 1024
  cpu: AMD Thunderbird 1000 MHz
  mobo: ECS Elitegroup K7S5A SiS 735 chipset
  geheugen: 384 MB SDR
  voeding: Target 300 Watt
  HD: Seagate Barricuda 340016A ATA IV
  CRW: Plextor Plexwriter 12/10/32A
  CD: LG 52x

  Wie weet de oplossing?
  Ik ben vrijdag op vakantie (weekje) duzzz dan kan ik volgende week pas weer hier op reageren. Ik hoor het wel.
 • Aan de aanwezigheid van een netwerkkaart hoeft het niet te liggen dat de 3D Mark 2001 SE vastloopt. In mijn Asus A7V266-E moederbord zitten zelfs twee netwerkkaarten. De 3D Mark 2001 SE loopt hier niet vast. :)

  In welk PCI slot zit die netwerkkaart? Deelt deze wellicht de IRQ met de videokaart? Het beste is het dat je videokaart een eigen IRQ heeft. Bij veel moederborden deelt PCI slot 1 de IRQ met de AGP videokaart, maar het kan ook een ander PCI slot zijn.
  Zoals in mijn Asus A7V266-E moederbord, waarvan PCI slot 2 de IRQ deelt met de AGP videokaart. :roll:
 • [quote:3ecc23e0cc="jolo"]Aan de aanwezigheid van een netwerkkaart hoeft het niet te liggen dat de 3D Mark 2001 SE vastloopt. In mijn Asus A7V266-E moederbord zitten zelfs twee netwerkkaarten. De 3D Mark 2001 SE loopt hier niet vast. :)

  In welk PCI slot zit die netwerkkaart? Deelt deze wellicht de IRQ met de videokaart? Het beste is het dat je videokaart een eigen IRQ heeft. Bij veel moederborden deelt PCI slot 1 de IRQ met de AGP videokaart, maar het kan ook een ander PCI slot zijn.
  Zoals in mijn Asus A7V266-E moederbord, waarvan PCI slot 2 de IRQ deelt met de AGP videokaart. :roll:[/quote:3ecc23e0cc]


  De netwerkkaart zit in het tweede PCI-slot van boven. Het eerste slot heb ik express leeggelaten omdat ik weet dat die een gedeelde IRQ zou moeten hebben met het AGP-slot. Maar ik wist niet dat, dat niet altijd het eerste PCI-slot moet zijn. Me videokaart en netwerkkaart delen geen IRQ.

  IRQ's netwerkkaart en videokaart
  —————————————
  Mijn netwerkkaart zit samen met IRQ-holder voor PCI-besturing op IRQ 3.
  En mij videokaart zit samen met IRQ-holder voor PCI-besturing op IRQ 11.
 • zou het zoeken in je software icm hardware: ja wat ??
  Kijk bij madonion of ze dit probleem kennen of meldt het aan.
  Zou ook een foutje bij hun kunnen zijn.
 • Ik heb er nu maar weer Windows ME opgezet. En nu werkt het wel. Ook als de netwerkkaart in me computer zit!! ik ga wel fff kijken op de site van madonion of ik iets kan vinden. Ik had er eigenlijk al gekeken maar ik kon niets vinden. Maar ik probeer het nog wel een keer.

  Ik zal als ik dadelijk terug kom van vakantie nog eens een keer het met xp proberen. Misschien dat er iets mis is gegaan met de software. Ik had iig geen virus. Als het dan nog niet werkt meldt ik het probleem wel fff aan bij madonion.

  PS: Is er hier trouwens niemand die een Intel(R) PRO/100 Management adapter heeft? En die onder XP dezelfde problemen heeft gehad als mij?
 • Een tijdje geleden liep 3DMark ook regelmatig vast bij mij. Uiteindelijk kwam ik erachter dat dit te wijten was aan een te hete processor.
  Spellen e.d. liepen eigenlijk nooit vast, maar 3dMark stookte de CPU net wat meer op blijkbaar, waardoor 'ie instabiel werd.
  Met een betere koeling was het probleem opgelost.
 • Dus ik zou eens voor de gein 3D Mark SE moet starten, en daarmee benchmarken. En dan fff PC restarten en kijken wat me CPU temp is?
 • Je hoeft niet te restarten, met programma's als cpucool en sisoft sandra(ik hou van die naam!) kun je gewoon je temp aflezen.
 • [quote:95aeef71f8="diniz"]Je hoeft niet te restarten, met programma's als cpucool en sisoft sandra(ik hou van die naam!) kun je gewoon je temp aflezen.[/quote:95aeef71f8]

  Wat betreft hardware testen is Sandra niet echt dat je zegt waterdicht. Het zal best wel de temp van me CPU goed kunnen aflezen. Maar verder is het 3x niks.

  Cpucool heb ik al een keer geïnstalleerd gehad. Kan ik weleens downloaden, handig tooltje.
 • Dat ben ik dus niet met je eens, elk programma zitten wel wat foutjes maar ik vind het een zeer handig proggie!
 • De belangrijkste "fout" in Sandra is dat het een synthetische benchmark is. Je kunt dus erg weinig met de scores.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.