Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

onbekend apparaat

Anoniem
Ruud de Wit
9 antwoorden
 • Ik heb mijn de schijf geformatteerd, en Windows 98 se er opnieuw opgezet. Bij het opstarten geeft hij nu een melding, dat hij een onbekend apparaat wil installeren. De enige kaart die erin zit is de nic voor het netwerk. Ik kom ook probleemloos op het netwerk. Het lukt echter niet, in tegenstelling tot de andere pc's op het netwerk, op internet te komen.
  Alles staat goed in netwerkinstellingen. Wat zie ik over het hoofd?
 • Ik denk dat het wel handig is te weten welk stukje hardware niet is geinstalleerd. Het zal wel niet de NIC zijn, maar dat weet je pas zeker als er geen uitroepteken of vraagteken o.i.d. voorstaat in Apparaatbeheer. Apparaatbeheer is te vinden in Systeem op het COnfiguratiescherm.
  Ga in ieder geval na wat Apparaatbeheer vertelt over de NIC en probeer ook te achterhalen waarom dat de andere hardware niet installeert. Driver of IRQ probleem? Of wat anders?
 • Als je op het netwerk komt lijkt de netwerkkaart idd goed geinstalleerd.

  Wat ook mogelijk is, is dat je een stuurprogramma voor het moederbord nog moet installeren en dat dan het onbekend apparaat geinstalleerd wordt.

  Aangezien er verder geen apparaten in je pc zitten en het internet niet werkt denk ik dat er toch een software instelling verkeerd staat (bv gateway, dns, computernaam)
 • Moet je misschien niet nog een proxy server instellen?
  Kijk eens bij alle ander PC's hoe die het doen.
  Krijgen de PC een IP-adres van een DHCP server
  outer?
  Dan kan het ook nog zijn dat de range "vol" is.
 • Range vol? Wat is daaraan te doen? Het gekke is dat ik naar alle pc's kan pingen die on-line zijn, behalve naar de router. Vanaf de andere pc's kan ik pingen naar de router.
 • Krijgen ze een DHCP adres van de Router?
 • Ze krijgen geen ip adres van de router. Het is zo'n vreemd probleem. Alle pc's (15 stuks) gaan probleemloos internet op, behalve die ene. Proxy staat goed, gateway ook. Zoals ik al eerder aangaf, heb ik de hdd in de pc geformatteerd, en het o.s. er opnieuw opgezet. Schoon. Hij kan pingen naar alle pc's op het netwerk, behalve naar de router. Ik zie denk ik iets over het hoofd, maar wat?
 • 15 pc's ligt qua subnetting precies op de grens van het aansluitende subnet als het subnetmasker van de router op 255.255.255.248 is ingesteld. Als je netwerk dus begint bij b.v. 192.168.1.1 met subnetmask 255.255.255.248 zullen PC's t/m ip nummer 192.168.1.16 door de router beschouwd worden als 'lokaal'. Een PC die je vervolgens het nummer 192.168.1.17 (of hoger) geeft (met subnetmask 255.255.255.0) zal dus door de andere PC's (ook met subnetmask 255.255.255.0) als 'lokaal' worden gezien en de ping beantwoorden, maar de router niet.
 • Het zijn om precies te zijn13 pc's de "onwillige" is de 14e. de ip-nrs zitten in de range van 10.0.0.150-10.0.0.175, subnetmask is 255.0.0.0 alles in dezelfde werkgroep. De router is 10.0.0.138. Ik kan alle pc's zien in het netwerk, behalve met die "" onwillige" internet op. Ik zie volgens mij wat over het hoofd, maar wat? Overigens, bedankt voor jullie inbreng tot nu toe!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.