Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Eigenwijze muis

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb al een paar weken last van een eigenaardig verschijnsel. De muispointer vliegt ineens naar een hoek van het scherm, en blijft daar hangen, hoe je de muis ook beweegt. Na een vijf- of tiental seconden is alles weer normaal. In games heeft dit tot gevolg, dat je ineens naar boven of beneden kijkt, en dat je als een gek in het rond tolt. Verder lijkt het steeds vaker te gebeuren.

  Ik dacht zelf aan een virus (magistr ?), maar heb met diverse scanners niets kunnen vinden. Driver software vervangen, en andere versie levert ook geen soelaas.

  Hardware lijkt ook niet het probleem. Ik heb nu een nieuwe muis aangesloten, met een andere aansluiting (usb ipv. ps/2).

  Een zoektocht op het internet leverde ook niets op.

  Muis is Logitech mouseman wheel / Logitech dual optical. OS windows 98 se US.

  Iemand enig idee?

  Gerben
 • hmm zijn de driver goed geinstalleerd? en hoeveel geheugen heeft je PC?
 • Driver is opnieuw geinstalleerd, en vervangen met een andere versie, als reeds aangegeven. Geheugen is 512 MB, en zit al veel langer in de computer, dan de problemen optreden.
 • Begrijp ik nou goed dat je hetzelfde probleem ook hebt met een andere muis (via ps2 ipv USB)?

  Ruikt toch naar een driverconflictje. Misschien je videokaart-drivers vernieuwen, nieuwste DirectX installeren, en vooruit, de drivers van je geluidskaart ook maar even verversen. Wat voor kaarten en moederbord heb je?
 • Jep, verschillende muizen, zelfde probleem. Drivers zijn allemaal de recentste, maar ook oudere drivers doen hetzelfde.

  SB live! 5.1
  Abit BE6
  MSI GF4400

  Bij een derde muis die ik probeerde, bewood de pointer ook, maar langzamer, gaat gewoon in een bepaalde richting het scherm af te lopen. Heel vreemd. Lijkt me toch een of ander virus.

  Heb uit arren moede de schijf maar geformatteerd, en de boel er helemaal opnieuw op gezet. Verschijnsel nog niet weer gezien.
 • Ik heb wel een idee, welk besturingssysteem gebruik je?
 • [quote:d7c407054e="gerben"]OS windows 98 se US.[/quote:d7c407054e]
 • Het is nu te laat maar het had gekund dat er iets aangesloten is geweest waar door windows een ballpoint of zoiets heeft geinstalleerd.
  Dan had je moeten kijken bij apparaatbeheer en dan bij muizen en andere aanwijsapparaten.
  Alle andere dingen dan de muis moest je uitschakelen. (niet de-installeren want windows installeerd het doodleuk weer bij de volgende opstart.)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.