Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC Boot niet

Anakin
7 antwoorden
 • Hallo luitjes,

  Ik ben alweer een tijdje niet geweest, maar ik heb weer een interessant vraagstuk… :oops:

  Ik heb een PC-tje samengesteld uit het volgende:

  - Biostar MB-8500TVX-A ver 2.3 met 200 Watt AT-voeding
  - Pentuim 133 Mhz
  - Ati Mach 64 PCI videokaart
  - Symbios 53C875J SCSI-2 Controller PCI
  - Seagate ST1401N SCSI-2 HDD
  - Seagate ST34572N SCSI-2 HDD
  - Aztech 16-bit ISA Geluidskaart
  - CD-ROM IDE
  - 3,5" FDD

  Nu is het zo dat het ding helemaal geen sjoege geeft!! Ik zet hem aan, LED-je van Power begint te branden, LED-je van CD-ROM blijft branden(!!), fan van CPU begint te draaien, en toen… NIETS!! :cry:

  Ik heb al geprobeerd om de PC te booten zonder de 2 HDD's aangesloten te hebben, maar dit leverde niets op.

  Ook heb ik het al geprobeerd met een ander geheugen-combinatie (ik nogal wat SIMM-etjes liggen), maar dit mocht ook niet baten…

  Misschien dat 1 van jullie met een geniaal idee komt??

  Alvast hartelijk bedankt!!

  GreetZ!!

  Update: Ik heb de PC opgestart zonder de SCSI-controller, de HDD's waren afgekoppeld, CD-ROM als Primary Master. Werkt nog steeds niet.
 • [quote:fefff6aeef="Anakin"]
  Ook heb ik het al geprobeerd met een ander geheugen-combinatie (ik nogal wat SIMM-etjes liggen), maar dit mocht ook niet [u:fefff6aeef][i:fefff6aeef][b:fefff6aeef]baten[/b:fefff6aeef][/i:fefff6aeef][/u:fefff6aeef]…
  [/quote:fefff6aeef]

  Booten bedoel je zeker? :lol:
 • Probeer eens of het systeem wil posten met enkel de PCI videokaart, geheugen en processor. Dus geen fd, scsi hd's, cd-rom, geluidskaart en scsi-interfacekaart.

  Werkt het niet probeer dan eens met deze kale configuratie te spelen met de simm's. Werkt het nog steeds niet pobeeer eens een ISA videokaartje.

  Good Luck
 • Nou, Jeroentje, je doet je verkleinwoordje eer aan… kinds!

  BigBart, Ik heb je suggesties uitgeprobeerd, maar er gebeurt helemaal niets… Ook niet met het ISA-kaartje. Vreemde is dat de CD-ROM LED ook brand als alleen de IDE-kabel aangesloten is, en niet de voeding… Tevens brand het LED-je van de FDD nooit.

  Ik begin steeds meer het vermoeden te krijgen dat het aan de voeding ligt… 's kijken of ik die kan vervangen… Is altijd beroerd met die AT-voedingen…

  Als mensen ondertussen nog ideetjes hebben… GRAAG!!
 • Vaak heb je bij defecte hardware van die piepjes van je MB, maar die zijn bij jou niet aanwezig. Misschien het bios kapot?
  Succes
 • Ok,

  Ik heb het volgende geprobeerd:

  486 ernaast gelegd en de voeding van die 486 op het moederbord van de Pentium aangesloten en de 486 aangezet. En weer, helemaal niets…

  Waarschijnlijk toch het moederbord??

  Suggesties zijn nog steeds welkom!!
 • Ik denk dat je CPU (processor) nog wel eens kapot zou kunnen zijn. Heb het zelf met een 133 Mhz. gehad, die bootte niet en ook geen POST-beebs. Bij mij was het toen de CPU.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.