Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

printer doet het opeens niet meer

Fr@ns
8 antwoorden
 • Frans heeft een probleem en laat weer eens van zich horen.
  Opeens doet m'n printer het niet meer. Ik krijg als melding: "verbinding met printer verloren" en "bezig versturen data naar printer en de printer reageert niet, er is een probleem met de toegang naar de printerpoort.
  Als ik een communicatietest doe is alles goed, maar als ik wil printen gaat het mis. Als mogelijke oorzaak staat er: "ander software-programma drukt naar dezelfde poort af" of "ander apparaat zit op dezelfde poort" Ik zou niet weten wat dat kan zijn (virus?!) en kom er niet meer uit. Ik heb een aantal keren de software opnieuw geïnstalleerd en de pc opnieuw opgestart enz. Als iemand een idee heeft, b.v.d.
  Groet Frans.
 • nieuwe drivers downloaden of ff kijken welke programmas er nog meer gebruik maken van je printer
 • De printer deed het van het ene op het andere moment niet meer. Dat kan toch niet aan de drivers liggen? Ook heb ik geen andere programma's die opeens van die poort gebruik zijn gaat maken, dus volgens mij ligt het probleem ergens anders. Bedankt voor je reactie, maar weet je misschien iets anders? Frans……..
 • wat voor OS heb je?

  en kijk eens bij apparaat beheer of er een conflict is met je printer en\of de poort
 • ik heb w98. bij apparaat beheer is er geen melding van een conflict. ook bij systeeminfo heb ik verschillende tests gedaan, maar geen meldingen van conflicten of zo. ik snap het niet, want het was van het ene op het andere moment, dus zonder wijziging in de configuratie of zo. ik wacht op een volgend antwoord. bedankt…..
 • Probeer eens wat IRQ's vrij te maken in je BIOS (COM-poorten uitzetten of zo).
 • ik heb nog nooit iets gedaan in het bios, bovendien is er geen probleem (voor zover ik kon nagaan) met IRQ's. en hoe zet ik com poorten uit?
 • Het is een gegeven uit lang vervlogen tijd dat printers moeilijk deden als er een ander apparaat dezelfde IRQ gebruikte, dit was meestal een conflict met de geluidskaart.
  Nu is dit in de meeste chipsets wel verholpen maar het kan soms nog voorkomen. Gewoon in de BIOS opzoek gaan naar de COM-poorten en deze, als dat wil, uitzetten (disable), ik weet verder niet wat jou mobo-merk is?!
  Je kunt ook de LPT1-poort naar IRQ 5 of 7 zetten, hangt er van af waar hij nu op staat in de BIOS.
  Het is wel raar dat het eerst niet optrad en nu wel, heb je misschien iets nieuws geinstalleerd, software of hardware?!
  Wat is je printer merk eigenlijk, en is hij LPT (paralelle-kabel) of USB.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.