Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf kapot?

Anoniem
kaateeer
4 antwoorden
 • Hallo
  Ik heb een Pentium II 350 Mhz. en van de een op de andere dag start mijn pc nietmeer op
  Nu heb ik alles geformatteerd en geprobeerd w 98 er opnieuw op te zetten. Dit lukt gedeeltelijk na het in stellen van de hardware gaat de computer opnieuw opstarten en geeft de melding dat windows voor de eerste keer wordt gestard. Dan hoor je ongeveer het geluid van het diskettestation (het is denk ik de harde schijf) en dan stopt het systeem en doet gewoon niks meer.
  Is er buiten scandisk iets om je harde schijf te testen en hoe weet ik nu of de schijf echt kapot is?
 • Probeer vanaf een DOS diskette op te starten, te formatteren en dan vanaf een cd bestanden te kopieren, schijf vol en dan opnieuw formatteren. Hopen dat dat uitkomst biedt, je hdd is in ieder geval niet kapot als dit lukt. (of een beetje kapot, kan ook)
 • Heb ik inmiddels geprobeerd.
  Het installen van W98 lukt opzich wel, maar na de laatste configuratie, (DETECTING HARDE WARE), dan hoor ik een geluid alsof je het "A" station hoort. Maar de harde schijf weigerd dan elke beweging. Je ziet het lampje van de hd branden maar na een uur brand deze nog steeds. Kortom w98 wordt niet volledig geinstalleerd. En ik kan vanaf dat moment helemaal niks meer met de compter doen. Maar mijn vraag blijft dus Hoe kan ik mijn harde schijf nog meer controleren buiten scandisk e.d Is er een programma te downloaden die een uitgebreide test kan doen met mijn HD, omdat ik deze blijf verdenken
 • Kijk eens op de site van de fabrikant van de HD. De meeste bieden testprogramma's aan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.