Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

(waarschijnlijk ) geheugenprobleem, wat nu?

Anoniem
plors
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb net een paar weken een nieuw moederbord ( MSI KT333 ), een niewe proc ( AMD ATHLON 2000 + ) en nieuw geheugen gekocht ( spiksplinternieuw DDR333 ).

  Alles werkte fijn, maar een paar dagen terug begon de computer een beetje vreemd te doen, zowel onder Windows als Linux. Toen heb ik de HD gescand op badblocks enzovoorts, maar die is iig clean. Daarna wat geheugen scans progjes geprobeerd, maar die geven stuk voor stuk binnen een half uur zo'n 5000 ERRORS aan in het geheugen. Volgens de Readme kan dit komen, omdat bepaalde geheugensoorten ( nog ) niet herkend worden door zo'n scanprogramma.

  Ik ben dus benieuwd of jullie ook denken dat het aan het geheugen ligt, of misschien aan de combinatie geheugen-moederbord-processor? en of iemand misschien een geheugenscan programma weet wat bij hem iig goed werkt, mag zowel linux als windows zijn.

  Indien nodig, kan ik ook exacte specs geven van mijn hardware.

  ik ben benieuwd,

  plors
 • Ik neem aan dat je dan nog garantie hebt… Er mee terug is het advies.
  http://www.memtest86.com is een test proggie…
 • memtest86 is een van de programma's die ik al heb geprobeerd, Hij gaf echt heel veel errors, maar als het foutgehalte echt extreem was waren de resultaten niet te vertrouwens volgens de README .

  ik denk dat je gelijk hebt wat die garantie betreft, maar ik zou eerst graag echt zeker weten dat het aan het geheugen ligt.
 • Heb je meer als 1 reepje geheugen??? Dan kun je bijvoorbeeld eentje weglaten en het dan proberen. Ook het geheugen in een andere bank stoppen wil wel eens helpen. Heb zelf ook eens geheugen erbij geplaatst.
  Computer draaide perfect tot na een tijdje de foutmeldingen zich opstapelden… Het nieuwe reepje bleek toch brak te wezen.
  Temperaturen zijn wel wel ok???
  Maar aangezien de test proggies foutmeldingen geven denk ik dat het maar aan 1 ding kan liggen…
 • een reepje idd. Ik denk dat ik idd maar aan garantie moet gaan denken. alleen kan dat nog problematisch worden, omdat ik het bij Gistron gekocht heb en die schijnen niet zo soepel te zijn met garantie.

  Ik kan natuurlijk eens van bank verwisselen, maar het lijkt me niet erg aannemelijk dat dat helpt.

  Jullie denken niet dat het aan de combinatie moederbord-geheugen-CPU ligt ?
 • Ik denk in eerste instantie aan het geheugen…
  Heb je niet een vriend waar je je geheugen kunt testen???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.