Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB

Anoniem
lion
4 antwoorden
 • Vraag van iemand die behoorlijk PC hard- en software kundig is, maar nog nooit met USB "gewerkt" heeft:
  Is "ergens" op 't systeem middels software na te gaan of de USB poorten "bekend" zijn bij Windows (ME)?? Heeft een USB ook een IRQ?? Etc., etc.
  Wie helpt mij iets verder?
  Groet,
  Ton
 • Welke WIndows versie gebruik je? Voor Win9x ga je naar Systeem op het COnfiguratiescherm, en dan kijk je onder Apparaatbeheer of er iets staat met USB. Verder, als je een USB apparaat hebt, dan kun die gewoon in de connector steken. ALs de boel goed werkt, dan herkend WIndows dat je dat gedaan hebt. Is het een nieuw apparaat dan zal er meestal om een driver o.i.d. worden gevraagd.
 • Zoals ik al vermeldde: Win ME.
  Onder Apparaatbeheer staat onder "USB controllers een dubbele vermelding van "Universele Hostcontroller voor PCI naar USB van VIA Tech (3038)" en "USB-Basishub".
  Beide zijn dus dubbel (2x) vermeld: vreemd, of normaal…?
  Groet,
  Ton
 • [quote:7a81903f97]"Universele Hostcontroller voor PCI naar USB van VIA Tech (3038)" en "USB-Basishub".
  Beide zijn dus dubbel (2x) vermeld: vreemd, of normaal…?
  [/quote:7a81903f97]

  2X is normaal.
  Je hebt twee USB aansluitingen on board dus twee USB controllers. USB maakt geen gebruik van apparte IRQ's maar van I/O adressen en die zijn net als je muis en toetsenboard aan ik dacht (wet niet helemaal zeker) IRQ 2 verbonden. Het princiepe is dat je op je USB aansluitingen kunt doorlussen tot max 127 USB apparaten (let wel, de oude en huidige standaard v1.1). De controller wijst die apparaten ieder een ID toe van 0 tot 126 Windows merkt direct als er een apparaat wordt toegevoegd en gaat op zoek naar drivers voor het apparaat. Sommige apparaten worden meteen geïnstalleerd en andere hebben eigen drivers nodig omdat Windows die eenvoudigweg niet heeft.

  De nieuwere standaard USB 2.0 is nog niet in Windows geïmplementeerd maar zal bij de opvolger van XP wel worden ondersteunt. De meeste nieuwe USB apparaten die nu op de markt komen zijn al uitgerust met USB v2.0

  Het verschil?
  USB v1.1 max 127 apparaten en een doorvoersnelheid van rond de 12 mb/sec
  USB v2.0 max 512 apparaten en een doorvoersnelheid van rond de 32 mb/esc.

  Thats it :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.