Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Waarom kan ik geen 8cm cd´s branden=

Henny
12 antwoorden
 • Ik heb een Plextor 12/10/32A brander met de nieuwste firmware 1.10.
  Deze brand alles, behalve 8 cm cdr
  w.
  Ik gebruik Nero 5582 en die geeft bij medium info netjes aan dat het een 193Mb schijfje is en dat hij leeg is. Als ik hem wil branden gaat de simulatie goed maar bij het echte branden geeft hij aan "no seek complete".
  Ik heb schijfjes gebruikt van verschillende merken en gebruik WinXP-prof en Win2K.
  Wat kan hiervan de oorzaak zijn?
 • Op deze pagina staan alle door jouw schrijver ondersteunde media. Voor zover ik kan zien staan daar geen 8 com cd's tussen. Ik denk dat je speler ze simpelweg niet ondersteunt.
 • Die pagina ken ik wel, dat zijn de door plextor geteste cd's maar dat wil niet zeggen dat hij andere cd's niet aan kan.
  Bij de plex 16/10/40 staan ook geen 8cm cd's maar hij kan ze wel branden.
 • Daar heb je op zich wel weer gelijk in. Ik heb nog even doorgezocht:

  All Plextor drives will read 8 cm/3" discs, all our current CD-RW drives starting with the PlexWriter 8/4/32 will write to 8 cm/3" discs. For best results we recommend lower write speeds, such as 2X and 4X. Dus die ondersteuning zou er moeten zijn. Tegelijk zegt Nero over jouw foutmelding:
  In many cases this error message only appears if the CD Writer can't handle the CD-Rs you are using. In diezelfde uitleg staat overigens ook dat er gevallen bekend zijn waarbij DMA inschakelen voor de brander uiteindelijk heeft geholpen - dus dat zou je kunnen proberen.
 • Hardstikke bedankt, ik zal eens het een en ander proberen.
 • Hoi.

  Wat ook wel wil helpen is de eigen brander optie in XP uitschakelen, bijkomend voordeel is dat Nero ook sneller reageert. Ga als volgt te werk:

  Klick met je rechter muistoets op "Deze Computer" en kies Beheren.
  Klick in de linker marge op het plusje bij "Services en Toepassingen" de opties in dat gedeeldte ontvouwen zich. Kies "Services" door erop te klikken. Zoek naar de regel "COM-Service voor IMAPI cd branders" ga erop staan met de muis en selecteer deze regel, klick op de rechter muistoets en kies "eigenschappen" er verschijnt nu een menu met ongeveer in het midden de optie "Opstarttype" kies in het menu balkje ernaast voor "Uitgeschakeld" en klaar ben je.

  Succes :)
 • Bedankt oor de tip, maar dat werkt ook niet.
 • Tja - dan begint het nu wat duister te worden. Ik denk dat ik nu maar eens zou proberen wat het ding doet met een ander brandprogramma, als je er aan kunt komen. Dan weet je in elk geval of het een hardware- of software-probleem is. Dat laatste is niet ondenkbaar - Nero heeft in het verleden al laten zien dat niet iedere 'verbeterde' versie even gunstig is voor alle oudere branders. Wat je ook kunt proberen is een oudere Nero-versie gebruiken, maar dan moet je wel eerst de nieuwere versie grondig deïnstalleren.

  Als het met bijvoorbeeld WinOnCD ook niet lukt, kan het je brander zijn (ik lees hier en daar dat Plextor wel degelijk vaker problemen heeft met 8 cm cd's) of de cd's die je gebruikt, of de combinatie van die twee. Daar kom je dan alleen achter door verschillende cd's uit te proberen, ben ik bang.
 • Ik vermoed dat het idd aan mijn brander ligt, winoncd heb ik ook al geprobeerd en ook het brandprogramma van WinXP zelf.
  Een kennis heeft een plex 16/10/40 en hij kan ze wel branden met NERO dus ik denk dat ik gewoon pech heb met mijn brander.
  Bedankt voor alle moeite.
 • plextor geeft drie jaar garantie dus eff bellen.
  of maar meteen een LiteOn kopen :lol: :lol: :lol: :lol: fikt alles :P :P :P
 • [quote:87ce8dbf95="plextor"]plextor geeft drie jaar garantie dus eff bellen.
  of maar meteen een LiteOn kopen :lol: :lol: :lol: :lol: fikt alles :P :P :P[/quote:87ce8dbf95]
  Heb je soms andelen in Lite-On,? :wink: Overloper :wink:
 • [quote:c7956f394b="Bosje"][quote:c7956f394b="plextor"]plextor geeft drie jaar garantie dus eff bellen.
  of maar meteen een LiteOn kopen :lol: :lol: :lol: :lol: fikt alles :P :P :P[/quote:c7956f394b]
  Heb je soms andelen in Lite-On,? :wink: Overloper :wink:[/quote:c7956f394b]Heb je soms andelen in Lite-On nee dat niet .
  maar € 160,00 voor een plexwriter daar koop je drie liteon branders voor.
  dan zegt drie jaar garantie ook niet veel.
  liever dan elk jaar een nieuwe brander dan drie jaar een oude plexwriter.
  die niet eens 8cm cd's kan fikken

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.