Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Waarom NERO?

stelf01
14 antwoorden
 • Ik vraag me af waarom iedereen het alleen nog maar over NERO heeft als het gaat om het branden van cd's. Wat is er mis met een programma als Roxio Easy CD creator?
 • Net zoals windows ongeveer de standaard is van os is nero dat blijkbaar van brandprogramma's
 • Nero is over het algemeen wat meer favoriet bij mensen die willen overburnen etc. ECDC ondersteund dat bijvoorbeeld niet. Daarnaast spreek de interface van Nero wellicht wat meer aan dan die van ECDC.

  Over het algemeen, al moet ik voorzichtig zijn in mijn oordeel, is Nero wat veelzijdiger (Lees: beter naar je eigen hand te zetten)
 • Ik kreeg Nero gratis bij mijn brander (Aopen). Bovendien is heeft Nero veel mogelijkheden en is het redelijk makkelijk in gebruik. Het is toch meer een persoonlijke voorkeur denk ik.
 • Inderdaad is het een persoonlijke voorkeur en ik moet zeggen dat Nero mij persoonlijk meer aanstaat dan ECDC.
  Probeer ze allebeide eens uit en dan zul je zeker verschil merken.
 • Eens, het is ook waarmee je als eerste begint.

  Echter, easycd creator (in elk geval de 3 serie) is wel een goed programma voor een beginnende bakker.
  Heb je wat meer ervaring ja, dan kies je Nero 8)
 • Idd Bosje; echter nadat ik en paar maanden met nero bezig was (lang-lang geleden) ben ik ooit al mijn data kwijt geraakt!

  Oke, ik weet het, subjectief…maar ik kies nu voor roxio :wink:
 • [quote:ec6992b1c9="@l"]Idd Bosje; echter nadat ik en paar maanden met nero bezig was (lang-lang geleden) ben ik ooit al mijn data kwijt geraakt!

  Oke, ik weet het, subjectief…maar ik kies nu voor roxio :wink:[/quote:ec6992b1c9]

  IDD, maar ik zei ook "ervaren bakker" :lol: :wink: :wink: :P
 • [quote:54f9b3b816="Bosje"][quote:54f9b3b816="@l"]Idd Bosje; echter nadat ik en paar maanden met nero bezig was (lang-lang geleden) ben ik ooit al mijn data kwijt geraakt!

  Oke, ik weet het, subjectief…maar ik kies nu voor roxio :wink:[/quote:54f9b3b816]

  IDD, maar ik zei ook "ervaren bakker" :lol: :wink: :wink: :P[/quote:54f9b3b816]ervaren koeken :wink: bakker" :wink: mooi spul he :lol: :lol: :lol: :lol: nero
 • Wat dacht je van de volgende stelling die ik wel aan durf : De download van nero is 9 MB en met een serienummertje om te zetten van Demo naar full version……

  De kleinste eccd versie is meen ik nog altijd 60 MB en er is geen demo van laat staan dat ie te hacken is met een serienummertje….


  Het is me al vaker opgevallen: software die envoudig te dl is en simpel te kraken is meestal het populairst, uitzonderingen daargelaten.

  Dat eccd creator slecht zou zijn en/of rottigheid veroorzaakt is sterk afhankelijk van je gebruik, installeer bij nero maar eens INCD-udf , het veroorzaakt net zoveel narigheid als direct cd bij andere brander software maar direct cd werkt tenminste goed en bied opties die incd gewoon niet heeft.
  Het is miz dan ook een totaal waardeloos onderdeel van nero, waarschijnlijk wordt het daarom dan ook niet standaart geinstalleert bij nero.
  Dat neemt niet weg dat de brander software zelf van Nero zeer goed is en uitgebreid, daarom heb ik ook een legale versie gekocht.
  Dat ik hem alleen maar op de w98se installatie van mijn dualboot heb staan komt omdat op de w2k installatie direct-cd loopt, tot volle tevredenheid, en nero kan daar nu eenmaal niet naast geinstalleerd staan.
 • omdat NERO over het algemeen een betrouwbaar en degelijk produkt is, zelfde eiglijk met de taxi's, waarom is 99% van de taxi's mercedes?

  en idd hangt toch een groot deel af van de eerste aanraking met een" brandprog.
 • [quote:8b68bab6a9="rwilligen"]Wat dacht je van de volgende stelling die ik wel aan durf : De download van nero is 9 MB en met een serienummertje om te zetten van Demo naar full version……

  Dat eccd creator slecht zou zijn en/of rottigheid veroorzaakt is sterk afhankelijk van je gebruik, installeer bij nero maar eens INCD-udf , het veroorzaakt net zoveel narigheid als direct cd bij andere brander software maar direct cd werkt tenminste goed en bied opties die incd gewoon niet heeft.
  Het is miz dan ook een totaal waardeloos onderdeel van nero, waarschijnlijk wordt het daarom dan ook niet standaart geinstalleert bij nero.
  Dat neemt niet weg dat de brander software zelf van Nero zeer goed is en uitgebreid, daarom heb ik ook een legale versie gekocht.
  staan.[/quote:8b68bab6a9]

  Ik denk dat de meeste mensen tegenwoordig een legale versie van Nero hebben hoor. In elk geval als je een retail versie van een brander als Lite-on of plextor aanschaft.

  Ik heb Incd incl de udf op meerdere pc's staan zonder problemen.
  een pc heeft zelf nog een oude easycdcreator
 • In dit geval ben ik bang dat rwilligen gelijk heeft, als er een nieuwe versie van Nero is, is deze volledig functioneel te downloaden met alleen een beperking van de tijdsduur waarin je hem mag gebruiken (30 dagen). De serial is meestal binnen 2-3 dagen beschikbaar en op nagenoeg alle serialsites te vinden. Ik heb ook mijn eigen theorie dat Ahead hier zich niet al te veel aan stoort aangezien de grootste inkomsten de licenties zijn die ze verkopen aan cd-writer fabrikanten, maar nogmaals, dat is mijn eigen idee. Net zoals Sony niet al teveel moeite in het verleden heeft gedaan om het ombouwen van de PSX tegen te gaan, maar nu ze de grootste zijn in console-land ze alles op alles zetten om het ombouwen van de PS2 tegen te houden.
 • En niet te vergeten zijn 90 en 99 minuten CDR's enorm in opmars. Technisch gezien is het misschien niet de meest voor de hand liggende keuze om dergelijke media te gebruiken voor langdurige dataopslag, maar feit is dat ze steeds meer worden gebruikt en ondersteund vanuit de hardware.

  De software zal hier dus bij moeten aansluiten en aangezien EZ CD Creator helemaal niets met dergelijke media kan beginnen, lijkt me in veel gevallen de keuze snel gemaakt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.