Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Toetsenbord

Tristan
5 antwoorden
 • Ik weet niet of dit het goede forum is om dit te vragen, maar ik heb een toetsenbordprobleempje.

  Nadat ik van windows 98 naar XP ben overgestapt is er iets vreemds aan de hand met mijn toetsenbord; als ik het dubbel aanhalingsteken aansla gebeurt er niets. Pas als er een letter na komt gebeurt er wat; er komt een dubbele punt boven de klinkers, bij medeklinkers en spaties komt er gewoon een dubbel aanhalingsteken.

  Voorheen kwam er meteen een dubbel aanhalingsteken als ik daarom vroeg.

  Kan iemand mij vertellen waar dit aan ligt en wat ik eraan moet doen?
 • niks :lol: het werkt zo toch… of nie?

  en ja vroeger in die goeie ouwe tijd :cry: :cry:
 • Als je in apparaatbeheer kijkt zul je zien dat je een 'enhanced' 101/102 keyboard hebt geinstalleerd. Wijzig de driver in 'standaard' 101/102 keyboard en je probleem is opgelost.
 • Misschien heb je bij de installatie het verkeerde type toetsenbord gekozen.
  Je hebt namelijk een Engels, Frans en Amerikaans type. Je moet hem op Amerikaans instellen.
 • Dit is de standaard instelling voor je toetsenboard bij XP, en zo hoort het ook. Toetsenboard "Nederlands" en Toetsenboard indeling "VS Internationaal". Je zei het zelf al in deze instelling heb je 5 speciale toetsen te weten ` ^ ~ " ' als je meteen na het intoetsen van zo'n teken de spatiebalk indrukt krijg je het oorspronkelijke teken dat op de toets staat. Maar gevolgd door een ander teken b.v. een a, o, i, e, u enz. krijg je de bekende accent tekens zoals er zijn `s ä ï é ô ü è ã enz.

  Dus niets vreemds aan :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.