Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Snap er geen [i]RAID[/i] van...

5 antwoorden
  • Heb 4 hd's. 2 op normale IDE ( Samen met 2 Cd's) Heb een MSI mobo met RAID. Daaraan / daarop de andere 2 HD's. Nu worden die wel herkend in het zwarte scherm tijdens het opstarten. ( Array- met Fasttrack 100. daar staan de schijven.) In windows XP zijn ze weg... Hoe krijg ik ze hier weer terug. ( Ze zijn verdwenen na een crash :evil: .waarna ik alles opnieuw moest installeren.) Blijkbaar zie ik iets over het hoofd. :-?
  • De RAID controller wel geinstalleerd onder Windows? Bij het installeren van Windows XP moet je F7 meen ik indrukken in het begin om RAID/SCSI controllers te installeren.
  • Je kunt proberen winxp eroverheen opnieuw te installeren en te kijken of het dan wel werkt met de tip van Speedy. Anders kun je ook proberen dit achteraf te installeren via nieuwe hardware of een installer-pakket.
  • bij installatie van xp wordt gevraagd om op[b:f17b4186af] F6[/b:f17b4186af] te drukken voor installatie v/d raid-drivers
  • Dat gedeelte van F6 gaat allemaal goed. In het zwarte scherm staan de arrays. Alleen in windows xp worden de schijven niet herkend. ( Instaleer daar dan de raid-driver (?) vervolgens staat er dat het apparaat niet werkt. Melding: Dit apparaat start niet. (Code 10) Daarna weet ik het niet meer... :cry:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.