Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Koppeling notebook aan PC

9 antwoorden
  • Ik ben van plan om een notebook te kopen, maar heb nog een paar vragen. Is het mogelijk om een notebook aan te sluiten op bijvoorbeeld een 19" Compaq monitor? En kan ik een notebook koppelen aan mijn huidige pc waardoor ik op eenvoudige wijze gegevens kan overschrijven van de pc naar de notebook en vice versa? Indien één of beide zaken mogelijk zijn, waar moet ik dan opletten bij de aankoop van de notebook? Bij voorbaat dank. mvg. Alex
  • De meeste notebooks kun je gemakkelijk aansluiten op een 19" monitor. Er moet dan wel een aansluiten ervoor zitten (meestal aan de achterkant). Als je gegevens wilt overzetten van de pc naar de notebook moet je een PCMCIA (kort PC-kaart) aansluiting hebben in de notebook. Je kunt er dan een PCMCIA netwerkkaart inpluggen.
  • matel, bedankt voor je reactie. De aansluiting op de notebook voor de monitor heeft die nog een speciale naam? Ik had namelijk onderstaande notebook van Acer op het oog, maar zie nu dat er geen PCMCIA kaart in zit. Kun jij zien of er wel een aansluiting voor de monitor op zit? Ports: 1 x CardBus type II slot, 1 x Smart Card interface slot, 1 x RJ-11 jack for modem, 1 x RJ-45 jack for Ethernet, 1 x DC-in jack for AC adapter, 1 x ECP/EPP-compliant parallel port, 1 x external VGA port, 1 x speaker/ headphone/ line-out jack, 1 x microphone/ line-in jack, 1 x FIR port, 2 x USB ports, 1 x IEEE 1394 port, 1 x S-video-out (NTSC/PAL) port, 1 x 100-pin docking port
  • [quote:90c91f8ed7="alex."] 1 x CardBus type II slot, 1 x RJ-45 jack for Ethernet, 1 x external VGA port, [/quote:90c91f8ed7] Alles wat je nodig hebt zit er op.
  • Je kunt de monitor aansluiten op de external VGA port. Om de notebook en de pc met elkaar te verbinden zul je crosskabeltje nodig hebben. Een aparte netwerkkaart heb je niet nodig, want in de notebook die je op het oog hebt zit er een standaard in. Wat is het type van de Acer-notebook, want ik heb ook een Acer-notebook, dus dat is al wat makkelijker praten.
  • Idd alles zit er wel op, de VGA aansluiting is geloof ik die voor je beeldscherm.. Wil je eventueel een keer een tv aanluiten, dan zit er ook nog een S-video op
  • [quote:14798d4751="Elgerv"] de VGA aansluiting is geloof ik die voor je beeldscherm..[/quote:14798d4751] Twijfel je daaraan? Da's een goed teken.
  • Dat is prettig om te horen! Het gaat om de Acer 632LC voor 1999 euro. Had eerst een Dell op het oog, maar koop bij nader inzien toch liever een notebook in de buurt waar ze beschikken over een reparatie afdeling. Bovendien is de garantie van Dell slechts één jaar (tenzij je voor 250 euro 2 jaar bijkoopt). Is de 1 x CardBus type II slot gelijk aan de functie van de PCMCIA kaart?
  • Cardbus is de naam voor de opvolger van PCMCIA. Beide zijn van die insteekkaartjes op creditcard formaat. PCMCIA is 16bit en Cardbus 32bits. Je kunt dus met een cardbusslot wel PCMCIAkaartjes lezen, maar omgekeerd niet.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.