Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Vind geen IDE drives

6 antwoorden
  • Gisteren is mijn computer vast gelopen, en na een reset wou hij niet meer opstarten. Geheugen wordt gecontroleerd, daarna verschijnt in het scherm dat hij op zoek is naar de ide delen, en dat was het (lampje op floppy drive brand). De bios is niet berijkbaar. Waar kan dit aan liggen? (voeding 12V is 12.66V, kan dat kwaad?) Heb de zoekfunctie gebruikt, met de termen 'opstarten' en 'ide'. Maar tussen de resultaten niets kunnen vinden. Bvd, Edwin.
  • druk tijdens het booten eens op F8. of start eens op met een bootflop :wink:
  • je kunt even proberen om je cmos te clearen (stroomkabel eruit en jumpertje omzetten of batterij er ff minuutje uithalen) daarna is je bios gereset en zou het kunnen dat je opnieuw kunt booten.
  • [quote:bde2de06c9="plextor"]druk tijdens het booten eens op F8. of start eens op met een bootflop :wink:[/quote:bde2de06c9] Opstarten, dan zou de computer toch eerst de hd moeten vinden. Floppy werkt niet, had ik al geprobeert.
  • Zoals igg al aangeeft, systeem resetten. Meestal zit er daarvoor ook een jumper op het moederbord, tenminste op de mijne dan :-?. Verder helpt het door het systeem erg kaal te configureren, dus zonder de harde schijf en zo. Controleer ook even of er toevallig een voedingskabel niet goed zit. Ik heb een Gigabyte mobo die niet opstart als een CD-Rom speler wel op een IDE kabel is aangesloten maar niet met een voedingskabel, vandaar :-?. Soms is het vastlopen een toevalstreffer. Soms is er toch wel iets aan de hand maar kun je er nog een tijdje mee voort hobbelen. Ik zit hierbij bijvoorbeeld te denken aan een slechte harde schijf. Maarre, waar ik met name in geïnteresseerd ben, is wat je op het moment van de crash (en een tijdje daarvoor) gedaan hebt? Gesleuteld aan de computer? Een programma geïnstalleerd? Aan het gamen ...
  • Bedankt, maar het antwoord is ondertussen gevonden. De harde schijf is beschadigd geraakt. :cry: Blij dat er nog garantie op zat (9 maanden oud). Nogmaals, bedankt allemaal. Edwin. Wat ik gedaan had? denk niet dat het er iets mee te maken heeft, maar ongeveer een half uur voor de crash heb ik de nieuwste kazaa (1.7.2) geinstalleerd. En vanaf dat moment begon de computer raar te doen. (denk dat het toeval is).

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.