Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Fujitsu Siemens Notebooks

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Wie heeft ervaring met deze notebooks van dit merk?
  Met dank, Jan
 • Welke notebooks van dit merk?
 • [quote:00f8815897="Voxen"]Welke notebooks van dit merk?[/quote:00f8815897]

  Zie titel van het bericht.

  Jannros: Dat zijn prima laptops en ik heb er wel eens een paar verkocht. Eigenlijk nooit geen problemen mee gehad verder.
  Toch zou ik nog wel even kijken naar andere merken, gewoon om zeker te zijn dat je een Fujitsu wilt.
 • [quote:23c7d38d24="Voxen"]Welke notebooks van dit merk?[/quote:23c7d38d24]

  Natuurlijk wel een terechte vraag hoor, Fujitsu-Siemens heeft een heleboel verschillende notebooks. Tussen Amilo (consumenten) en Lifebooks (professioneel) of zelfs Celcius Mobile (zeer Professioneel) zit zeker verschil, zowel in kwaliteit en mogelijkheden als (uiteraard) de prijs. Dus is het wel handig om te weten op welke notebook het oog is gevallen.
 • Inderdaad Binary zo kan je het ook zien……
 • Sterker, zo moet je het zien. Hij vraagt om informatie over [i:7ddfccbae7]deze[/i:7ddfccbae7] notebooks van dit merk - maar wat kun je daar van zeggen als hij niet aangeeft welke 'deze' hij bedoelt?
  Het commentaar van Wisja is, met alle respect trouwens, eigenlijk net zo oppervlakkig als zeggen: "koop maar een Citroen, dat zijn goede auto's".

  Fujitsu Siemens notebooks zijn over het algemeen redelijk compleet, niet overdreven duur, en de kwaliteit is niet slecht. Een echt middenklassemerk dat ik nou niet echt specifiek zou aan- of afraden.
  Het punt is dat het merk maar heel weinig zegt - veel belangrijker is: wat wil je er mee gaan doen, en wat zit erin? Vandaar: welke heb je op het oog?
 • Iedereen die vragen heeft over Fujitsu-Siemens computers, kan terecht op het forum: http://www.fujitsu-siemens.com/forum/ Hierop kun je vragen stellen aan andere gebruikers, en de kans dat daar iemand is met ervaring met een specifiek model is veel groter. Het is weliswaar een engelstalig forum, maar dat zou tegenwoording geen probleem moeten zijn. Kies in dit geval het forum voor Notebooks. Een beter zicht krijg je misschien door de volgende link: http://213.61.11.70/ubb-scripts/Ultimate.cgi?action=intro&BypassCookie=true
  De inhoud is hetzelfde, alleen werkt het dan fullscreen.
 • [quote:40e6f9a132="jannros"]Wie heeft ervaring met deze notebooks van dit merk?
  Met dank, Jan[/quote:40e6f9a132]

  Ik werk bij een groot bedrijf dat voornamelijk van Fujitsu-Siemens afneemt en ben zo ook afgelopen week naar een seminar over oa laptops geweest. Ik denk dat bovenstaande mensen gelijk hebben in het feit dat het zeker geen slechte maar ook niet de allerallerbeste laptops zijn. Dat is ook aan de prijs te merken. De denkwijze van Fujitsu-Siemens omtrent "mobility" is denk ik wel het overwegen waard. Hun doel is nl een mobiele werkomgeving te creeren waarvan het bedienen heel eenvoudig moet blijven. Zo heeft de nieuwe lijn een handig systeem dat zelf herkent op welk netwerk het aangesloten moet worden, bv. bij het binnenkomen op kantoor; dan schakelt het van GPRS naar WLAN over zonder dat je er iets van merkt… En werken ze samen met Intel om de chips minder energie te laten verbruiken zodat je langer met je batterij doet..

  Wat mijn ervaring met hun hardware is dat het niet onder doet voor ondere middeld betere merken. Ook vind ik de styling wel OK, zijn lekker dunne apparaten. Wel zou ik oppassen met welke dockingsstation je aanschaft, want er zijn modellen bij die in actieve toestand meer op een soort kassa lijken. Dwz, er zitten een paar redelijk lompe modellen bij.. terwijl de modellen die ik van de week gezien heb weer heel bescheiden van formaat waren.

  Nou ja, dit zijn mijn ervaringen ermee.. ik werk dus niet echt met andere merken en ben daarom niet echt in staat een vergelijking te doen.

  Succes!
 • Bij mij op de zaak hebben we alleen maar Fujitsu Siemens computers.
  Geen laptops, maar desktops.
  Nou, ik vind het echt ROMMEL.

  Vraag me niet waar het aan ligt, maar dagelijks lopen die dingen vast en thuis heb ik een "mindere"configuratie zelfbouw met de zelfde software paketten en heb nergens last van en dan loopt het als een zonnetje.

  En ja, alles op de zaak is al meerder malen opnieuw geformateerd en geinstalleerd maar het blijft puin.
  En niet alleen ik, maar al mijn collega's zeggen het, dus een laptop van dat merk zal ik nooit kopen.
  Ook niet voor de helft van de prijs.

  Wat een drama; morgen weer werken daar :evil:
 • Ja ik snap dat je die conclusie trekt, maar uit je reactie krijg ik min of meer het idee dat je zelf niet op een automatiseringsafdeling werkt. (niet lullig bedoeld hoor ofzo!) Maar je zou dan weten dat een dergelijke vergelijking een soort appels met peren kwestie is. Pas als alles gelijk is aan elkaar kan je stellen dat het een beter is dan de ander.. En ik weet niet of je thuis een netwerk hebt? Een netwerk-pc (zoals je waarschijnlijk op je werk hebt) heeft nl op de achtergrond allerlei functies draaien waar je als gewone gebruiker helemaal niets van ziet. Toch kan het de performance flink beinvloeden.

  Voorbeeldje: als je op de zaak met Outlook Exchange werkt, dan is je systeem alweer trager dan thuis aangezien je thuis PC niet continue contact loopt te onderhouden met de mailserver.. Vooral Outlook is een performance vreter! En veel antivirus pakketten (vooral netwerkversies) kunnen nogal wat vastlopers veroorzaken…
 • Nee, ik werk niet op een automatiseringsafdeling.

  Maar thuis heb ik een netwerk (ik heb zelf ook een bedrijf; computerreparaties) en op de zaak ook.
  Op beide zijn bv dezelfde antivirus paketten geinstalleerd.

  Ook op beide netwerken (thuis en op de zaak) dezelfde software paketten.
  Coreldraw; adobe illustrator en bv outlook.

  Nu zijn mijn eigen computers minder snel met minder geheugen en meer van dat soort zaken.
  Op de achtergrond op de zaak draait er niks meer dan hier bij mij thuis.
  Het zijn normale pc's dmv een router aangesloten op het internet.

  Dus wat bedoel je appels met peren vergelijken?
  Ik geef alleen aan dat op een langzamere (die van mezelf) pc alles een stuk soepeler draait dan de stevige Fujitsu Siemens pc's op mijn werk.
  En waar het aan ligt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.