Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

bootable cd boot, boot file uitlezen

5 antwoorden
  • Hallo, Heeft iemand suggesties hoe ik van een bootable cd, de bootfiles kan extracten? Dus ik wil alle files zien, die op het boot gedeelte van de bootable cd staan. Iemand een tool in gedachten, die dit voor mij kan doen? Graag uw suggestie!!! Mvg Arjan.
  • Ik stel voor: boot van dat ding naar DOS en geef het commando: DIR. Kijken wat'ie zegt.
  • hehe, dat werkt niet, want het gaat hier om een windows xp cd. Deze wil ik opstarten met wat extra schakelopties, zodat hij met een site license gaat werken. (via script bestand). En moet ik dus e.e.a. van die bootpartitie hebben en een nieuwe cd maken. Hm... meer ideeen van harte welkom!! Arjan
  • Misschien kom je hier verder mee: http://www.nu2.nu/bootcd/index.php?p=1 Verder heb ik kort geleden een artikel gelezen om WinXP CD's te maken waarin en ServicePack als slipstreaming is opgenomen. Dat verhaal zou mogelijk ook aanknopingsmogelijkheden bieden, alleen weet ik niet meer welk blad, ComputerTotaal, PC-Active of c't. Misschien weet iemand anders het, en anders zal ik later nog wel even zoeken.
  • Zoals viel te verwachten was het dus de [b:b4eb6494b5]c't[/b:b4eb6494b5] van juli/augustus (blz 56/57) waarin een artikel stond over het "Bootable installatie-cd maken voor Windows 2000", maar geldt ook voor Windows XP. Hierin wordt gebruik gemaakt van IsoBuster om de bootsector van deze CD uit te lezen (en vervolgens aan te passen neem ik aan). Het uiteindelijk branden na het regelen van de slipstreaming doen ze met de engelse versie van Golden Hawk Technology's [b:b4eb6494b5]Cdrwin versie 3.8G[/b:b4eb6494b5]. Ik zou je aanraden om dit artikel te lezen; is wel informatief.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.