Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

MSN Webcammen

Anoniem
Yoohan
8 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb een Logitec QuickCam USB en ik zou er graag mee willen webcammen via MSN. Ik heb Windows XP Pro en zit in een netwerk. Ik ben de 'server' dus alles gaat vanaf mijn computer naar de andere computer.

  Als ik in een msn gespreksvenster op: Camera Starten klik dan zie ik WEL de persoon aan de andere kant, maar hij ziet mij niet. Via Netmeeting zie ik de ander wel maar hun zien mij niet. Ik weet dat het mogelijk is met mijn webcam maar hij doet het niet.

  Ik heb MSN versie 4.7

  Groetjes,
  Helen
 • Lijkt me een probleem met de firewall.
  Zij kunnen jou computer niet bereiken, maar jij hun computer wel.
  Zelfde geldt voor Netmeeting.
 • Start de DOS box is, typ format C:/q :D ik bedoel: ipconfig en kijk of dat IP adres een "intern" IP adres is of niet. Je kan zien of het intern is, als het met 192.168.x, 10.0.x, 176.16-31.x begint. Zo niet, dan heb je een extern IP adres en dan kan het idd alleen maar aan de firewall liggen (ZoneAlarm). Probeer is met iemand anders te webcammen, misschien dat dat kan helpen.

  Succes!
 • Ik heb gedaan wat je deed. En daaruit bleek (Blijkbaar) dat ik een extern IP. Ik heb de firewall uitgezet maar dat werkte nog niet.

  Dus er is geen enkele mogelijkheid voor mij om een webcam gesprek te hebben??!
 • Zeg nooit, nooit……

  Welke firewall heb je uitgezet de zelf geinstalleerde (norton of zonealrm) of de interne firewall van Windows XP?
 • Hij doet ut al. Ik heb een speciale Driver gedownload bij Logitech waarmee ik IM ondersteuning had. Stom dat ik dat eerst niet had maar goed.

  Ik heb geprobeerd om met iemand anders te cammen en daar krijg ik de melding van dat zijn comp dat niet toelaat. Moet hij dan zijn firewall uitzetten of bepaalde poorten opzetten??

  Groetjes,
  en nog bedankt.

  Helen
 • Precies, als die persoon achter een firewall/router zit moeten er idd poorten open gezet worden.
 • Ok, en weet je toevallig ook welke poorten?? Ik zet liever niet iets open dat niet open hoeft :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.