Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PS/2 muis installeren met conflicten

Anoniem
Bosje
14 antwoorden
 • Ik moet een ps/2 muis aansluiten op een computer waar vroeger een usb-muis op aangesloten was. Windows detecteert de ps/2 muis niet zelf, en wanneer ik de muis handmatig wil installeren krijg ik een melding dat die muis een conflict zal veroorzaken met volgende 3 apparaten, en dat daardoor mogelijk de computer niet meer goed zal werken.

  - ACPI IRQ Holder voor PCI IRQ-besturing
  - AC'97-stuurprogramma voor Intel(r) 82801BA/BAM controller
  - Intel(r) 82801 -BA/BAM SMBus-controller - 2443

  Deze computer is voor een bedrijf en is veel nodig, dus wil ik nu weten of ik veilig de installatie van die ps/2 mag voltooien zonder risico's.
 • Waarschijnlijk is dit niet vrij van risico's. In principe kan die muis geïnstalleerd worden maar is gebonden aan een speciale interrupt (meestal 12). Kennelijk wordt 12 voor wat anders gebruikt (AC'97 en SMbus controller). Die andere is een handvat voor een volgend apparaat dus telt niet echt mee. In principe kunnen die apparaten aan een andere interrupt (via ACPI, Windows) gekoppeld worden, meestal gaat dat ook nog automatisch als dat is toegestaan (in Bios ingesteld). Maar ja, er kan altijd een of ander nieuw conflict ontstaan. Ik kan je op dat punt dus niet echt gerust stellen.
 • In principe behoort een PS/2 muis te worden gedetecteert door de BIOS. Alle (PCI) apparaten die IRQ 12 gebruikten zullen naar een andere IRQ verhuizen, tenzij er één (PCI slot) in de BIOS IRQ 12 is toegewezen. In dat geval raad ik handmatig installeren af. :roll:
 • 1. maak eerst een image van je c-schijf, just in case.


  Remove via config-systeem alle bovengenoemde apparaten die een probleem zouden kunnen geven., kortom IRQ12 wordt dan vrijgegegevn, die is gereserveerd indien het BIOS een PS2 muis detecteert.
  Dus NIET rebooten, maar PC gewoon afsluiten, en stroom uit.
  Sluit nu de PS2 muis aan en start de PC op
  Als het goed is moet ie nu alles automatisch vinden.
 • Ik probeer niets zonder zeker te zijn dat er niets mis kan lopen. Ook een image van de c maken doe ik niet. Op deze computer staat enkel software voor het bedrijf, en mag er niets anders op komen. Tenzij er iemand een risicoloze methode heeft om deze muis proberen te installeren, laat ik de USB-muis er nog even aan.
 • [quote:c73dc17320="juul"]Tenzij er iemand een risicoloze methode heeft om deze muis proberen te installeren, laat ik de USB-muis er nog even aan.[/quote:c73dc17320] Die is er niet. Hoewel een backup voor mij wel risicoloos klinkt. De IRQ indeling gaat gewoon veranderen. Op een goed systeem is dat overigens geen enkel probleem.
 • bedrijfs Pc mag er niets bij komen, dan moet je naar je bedrijf toe en ze vragen om een werkende pc zonder conflicten op te leveren.
  Als je zelf niets mag of wil stel daar dan de vragen
  ALs het bedrijf het doet en het gaat mis dan moeten zij het herstellen. Weten ze dat je de usb muis wil vervangen door een ps2 muis ???????
 • Oh dit heb ik dus volledig mis uitgelegd :oops:

  Ik ben 17 jaar en mijn ouders hebben een bedrijfje waarin een computer met usb-muis staat. Mijn ps/2 poort is kapot en nu wil ik als voorlopige oplossing de muizen tussen beide computers wisselen. Maar aangezien die computer voor een bedrijf is mag er niets, maar dan werkelijk niets mee gebeuren (woeste ouders en zo..) Ik mag ook geen software opzo op die comp installeren.

  Ik zoek dus een methode om VOLLEDIG RISICOVRIJ die ps/2 muis te laten werken op die bedrijfscomp. Ook gewoon proberen is al goed, zolang die comp volledig blijft functioneren.
 • Dit is heel wat anders, ken deze situatie want ik hou de bedrijfs pc van mijn zwager in de gaten etc.. Ook daar mogen de kids en niemand anders aankomen, backup mogelijkheid en uitwijken geregeld.
  === jouw situatie naar mijn mening :
  gewoon van de bedrijfs pc AFBLIJVEN, daar wordt het brood mee verdient.

  Je moet gewoon een andere muis kopen. PS poort kapot, je zou nog een seriele muis kunnen aansluiten als je een vrije com poort heb of een USB muis. 17 jaar, muizen hoeven helemaal niet zo duur te zijn. Heb je niet genoeg geld, leg het voor aan je ouders. Ik denk wel dat ze je het geld geven voor een nieuwe muis, vooral als ze zien dat je begrip heb dat je niet aan de bedrijfs pc mag komen en als je ook je best doet op school dan mag het geen probleem vormen denk ik Succes :wink:
 • Ik sluit me hier bij de mening van Bosje aan. Een goede muis met zowel PS/2 en USB kun je al kopen voor bijvoorbeeld 35 euro.s
  Logitech optical wheelmouse PS/2 + USB (zo een muis heb ik zelf onlangs nog gekocht.) :roll:
 • Ik ben van plan om een nieuwe (optische USB) muis aan te schaffen, alleen werkt mijn leverancier meer niet dan wel… Ik wacht dus tot ie uit verlof is, en dacht van voorlopig die USB muis te gebruiken.

  Jolo, is die muis echt goed? Hoeveel knoppen, soort scroll (wiel of stick), aantal lenzen, ligt goed in de hand,…
 • 3 knops muis met wiel die goed in de hand ligt (vind ik) maar wat bedoel je met het aantal lenzen?
  http://www.logitech.com/index.cfm?page=products/details&CRID=3&CONTENTID=4992&countryid=12&languageid=1
  :roll:
 • Ik bedoelde DUAL optical, wat moet voorkomen dat de cursor opeens op hol slaat ofzo. Zeer handig voor effen vlakken zoals mijn witte bureau.

  Btw, dit is m'n 100ste post :D
 • [quote:d149ba8ffc="juul"]Ik bedoelde DUAL optical, wat moet voorkomen dat de cursor opeens op hol slaat ofzo. Zeer handig voor effen vlakken zoals mijn witte bureau.[/quote:d149ba8ffc]Hm, volgens de feature detailes lijkt me dat wel in orde. bovendien heb ik het nog even getest door de muis te schuiven over een wit vel papier. Deze test was ok. :wink:
  [quote:d149ba8ffc]
  Btw, dit is m'n 100ste post :D [/quote:d149ba8ffc]Tja, nog 199 posts en je bent Senior :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.