Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

CD-RW schijfje stuk?

Anoniem
@l
5 antwoorden
 • Wanneer weet je dat een CD-RW (Rewritable dus) niet meer te re-writen is? Ik heb laatst een oude CD-RW moeten weggooien, omdat ie niet meer te wissen was. Ik dacht dat het gewoon ouderdom was. In Nero deed ik 'erase CD', en dan was ie na een paar seconden al klaar (alsof ie er versneld doorheen walste), maar de gegevens stonden er nog op. (normaal duurt snel wissen 1 minuut en langzaam wissen 8 minuten).

  Anyway, nu heeft een veel nieuwer schijfje er ook last kan, ik kan die ook niet wissen met dezelfde verschijnselen. Wat zou er aan de hand kunnen zijn?

  Misschien een hint: deze CD-RW heeft al een aantal dagen in de drive gezeten, kan ie daarvan stuk gaan?

  Thanks als iemand me kan helpen hier inzicht in te krijgen, en wat ik er aan kan doen.

  Richard
 • zou het niet echt weten.
  Wat voor brander heb je nu ?
  Als die 10x/12x cdrw dot dan kan het liggen aan de oude cdrw .
  Op meerdere machine geconstateerd dat deze branders niet overweg kunnen met 2x cdrw schijfjes. 4x willen ze nogwel doen.

  Wat voor speed cdrw is het ?
 • Het is een A-open CD-writer, 16x10x32, justlink. Het betreffende schijfje is de A-open test CD-RW die bij de writer zat. Is niet meer dan een jaar oud en zeker niet over de 1000x herschrijven limiet gegaan.
  Dat eerdere kapotte schijfje had ik al jaren dus daar kon ik het wel van voorstellen dat ie het niet meer deed, maar bij deze sta ik voor een raadsel.
 • Instabiel windows ?
 • Windows (98) draait toppie (voor zover dat kan… 8) )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.