Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Flatcables & flatcables

Anoniem
Rebel
8 antwoorden
 • Er bestaan grijze flatcables (ide), maar ook blauwe flatcables (ook ide). Ik meen wel eens ergens gelezen te hebben dat de blauwe beter van kwaliteit zijn.

  Vraag is: klopt dit, of zijn er nog meer verschillen.

  (ik vraag dit omdat ik wat van die blauwe heb liggen, afkomstig uit oude IBM kantoorpc's).
 • Er zal best kwaliteits verschil zijn, maar dat zit niet direct in de kleur. De blauwe flatcable's die ik heb liggen zijn echt niet beter dan de grijze. De kwaliteit van de kabel zit hem ook in de connectoren. En daarin bestaan heel veel verschillen. Zowel in degelijkheid als gebruikersgemak.
 • Volgens mij zit daar ook geen kwaliteits verschil in. Je hebt nu wel kabels met blauwe aansluitingen. Deze kabels heb je nodig wil je gebruik maken van de ATA66 (of hoger) capaciteiten van nieuwe harddisks. (Natuurlijk moet je moederbord dat ook ondersteunen).
 • [quote:5684efd7c0="water"]Er bestaan grijze flatcables (ide), maar ook blauwe flatcables (ook ide). Ik meen wel eens ergens gelezen te hebben dat de blauwe beter van kwaliteit zijn.

  Vraag is: klopt dit, of zijn er nog meer verschillen.

  (ik vraag dit omdat ik wat van die blauwe heb liggen, afkomstig uit oude IBM kantoorpc's).[/quote:5684efd7c0]
  Die blauwe (ik neem aan met alleen blauwe IDE-connectoren) flatcables zijn 80-aderige ide-cables inplaats van de grijze 40-aderige ide-cables.
  Die 80-aderige zijn bedoelt voor 66/100/133 ATA schijven, dat betekend niet dat er over die 80 draadjes data gaat maar dat er 40 zijn voor de data en 40 niet werkende om storingen te voorkomen.
 • [quote:e081711880="ODF"]
  Die blauwe (ik neem aan met alleen blauwe IDE-connectoren) flatcables zijn 80-aderige ide-cables inplaats van de grijze 40-aderige ide-cables.
  Die 80-aderige zijn bedoelt voor 66/100/133 ATA schijven, dat betekend niet dat er over die 80 draadjes data gaat maar dat er 40 zijn voor de data en 40 niet werkende om storingen te voorkomen.[/quote:e081711880] Kijk er bestaan ook heel gewone blauwe flatcable kabels met blauwe connectoren … :roll: Enne, die 80 adrige dat zijn gewoon een ander soort kabels dan 40 adrig, ongetwijfeld ook weer in diverse kwaliteiten.
 • [quote:3cbac08ea8="water"]Er bestaan grijze flatcables (ide), maar ook blauwe flatcables (ook ide). Ik meen wel eens ergens gelezen te hebben dat de blauwe beter van kwaliteit zijn.

  Vraag is: klopt dit, of zijn er nog meer verschillen.

  (ik vraag dit omdat ik wat van die blauwe heb liggen, afkomstig uit oude IBM kantoorpc's).[/quote:3cbac08ea8]

  Ik heb hier nog nooit iets van gehoord. Die blauwe heb ik ook wel eens gezien maar vond ze er niet degelijker o.i.d. uit zien.
  Nee ,ik zit eigenlijk te wachten op flatcables met vergulde polen en afgeschermde zilverleidingen. :o :wink:
 • Hmmm ik heb laatst ;ichtgele flatkabels gekocht, mij is verteld dat die speciaal voor ATA133 zijn… Niet dat mij dat wat uitmaakt, als ze maar 80 aderig zijn… Ik was eigenlijk op zoek naar lange kabels, van 90 cm, maar die zijn een zeldzaamheid heb ik ondervonden, ik heb ze een keer in België gekocht en daarna nooit meer op een beurs gezien… Jammer want nu kom ik wel 'ns een stukje tekort… :(
 • [quote:4bc66fafde="ODF"][img:4bc66fafde]http://members.home.nl/ajjs/linux.jpg[/img:4bc66fafde][/quote:4bc66fafde]

  Irritante sig!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.