Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Wat is momenteel de snelste HD?!

9 antwoorden
  • Hallo, Ik ben een beetje bezig met het samenstellen van mn computer, maar er is een ding waar ik niet echt uit kom. Welke harde schijf is nu sneller?!: Western Digital 80.0Gb, 7200rpm, ATA100, 8Mb cache of Maxtor DiamondMax Plus D740X 80Gb 7200rpm U-ATA133 Ik heb wel wat reviews zitten lezen op tomshardware.com en www.storagereview.com, maar ik zou graag wat persoonlijke ervaringen willen horen Ik hoop dat iemand me kan helpen en misschien duidelijkheid kan geven. De een (western) heeft 8 MB cache wat voor een hoop snelheid moet zorgen maar is weer geen ata 133. Mensen met ervaringen?! Het is eigenlijk ook wel handig om te weten welke stiller is?!
  • Ik denk dat de maxtor rustiger zal zijn en inderdaad draait hij op ATA133. Daarnaast heeft hij maar 2MB Cache. Werk je veel met grote bestanden dan is een schijf met 8MB cache toch ook wel leuk. Het is gewoon afwegen. Ik denk zelf ook dat ze beiden best goed kunnen functioneren in een PC. Aan jou de keus om te gaan voor de goedkoopste?
  • De WD is duurder, de IBM dekstar is weer iets sneller als de Maxtor.
  • hou ook rekening met je moederbord, wanneer je er geen ata133 ondersteuning op hebt zal dat de maxtor geen voordeel geven.
  • Tussen ata100 en ata133 zul je weinig verschil merken. Zoals ik al zei is de IBM Dekstar ata100 op de meeste gebieden sneller als de Maxtor ata100.
  • Ik ga een heel nieuw systeem kopen. En ik was van plan om iig een Asus A7V333 te nemen. Misschien zijn opvolger... IBM valt voor mij een beetje af omdat ik daar erg veel negatiefs over hoorde op tweakers.net -> veel crashes.. :( Ik geloof dat deze twee qua prijs niet zoveel uitmaken. Ik hoopte echter wat ervaringen van mensen te horen met één van deze twee. :)
  • Mijn half gecrashte IBM 60GXP heb ik ingeruild voor een Western Digital 800JB. En tot nu toe ben ik erg tevreden met de schijf, lekker snel en lekker koel. Stil is hij ook, maar dat vind ik weinig boeien. Helaas heb ik geen D740x om te vergelijken, maar ik denk dat je met storage review wel een zeer goeie review te pakken hebt. Het verschil tussen ATA 133 en ATA 100 lijkt me alleen op papier intressant, ik zou voor de 8MB cache gaan iig.
  • Dat wilde ik horen :) Mijn gevoel zei ook al dat ik voor de WD moest gaan. 8 MB cache is toch best cool. :P
  • als je echt voor de snelheid wil gaan, zoek dan eens even op "raid" in dit forum, met raid0 kun je pas echt snelheidswinst halen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.