Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

FDD kabeltje doorgebrand.

Anoniem
Baxcorp
4 antwoorden
 • Een vreemd hobbie-isten probleem:

  Bij het monteren van een FDD in mijn computer (ik bleek 'm toch nog nodig te hebben :-)) propte ik in mijn onzorgvuldigheid het 4 polige voedingskabeltje verkeerd op de pinnetjes van de FDD. Ondanks dat de voeding in eerste instantie dienst weigerde, steeg er bij de tweede keer toch een rookpluim en een onaangename stank uit de kast op. :-(
  Ik had het kabeltje doorgebrand, de witte plug was waar het rode kabeltje ingaat helemaal zwart. In principe geen probleem omdat de voeding nog zo'n kabeltje heeft (en hiermee werkt de FDD perfect) maar ik heb toch maar een oude voeding gesloopt door het 4-polige kabeltje halverwege door te knippen en aan de huidige voeding halverwege te solderen en af te tapen.
  Het probleem is nu dat als ik nu de diskettestation wil gebruiken de explorer (verkenner) van Windows XP 'm niet herkent, hij staat er gewoon niet tussen. Wel kan ik een diskette lezen door in de address balk a:\ om te typen! Ook kan de floppy-drive gebruikt worden om op te starten!

  Mijn vraag is, wat is er nu mis met het door mij gesoldeerde kabeltje en kan ik 'm in deze staat gebruiken om een eventuele Radeon 9700 van stroom te voorzien?

  Regards,

  Robert.
 • Kijk eens bij configuratiescherm->systeem, en kijk of daar problems zijn
 • Nee, apparaat werkt correct o.i.d. staat er in het configuratiescherm… 8)
 • Verwijder um es –> herstart. Windoos moet nu de drivers herladen, zou kunnen helpen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.