Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Bestanden laptop->pc via lpt1 of usb

Anoniem
derkdejong
9 antwoorden
 • Ik wil graag bestanden mp3's en docs overzetten van me laptop naar me pc, maar om dit met diskette te doen gaat natuurlijk niet, nu hoorde ik dat het ook kan via je lpt1 poort of usb.(usb ou en usb in)

  Is dat waar en zo ja,hoe moet ik dat dan istellen?
 • Via LPT1 kan in ieder geval maar de laatste keer dat ik dat deed was met het oude vertrouwde op DOS gebaseerde Norton Commander. Hiervoor heb je in ieder geval een parallelle kabel nodig (zo'n kabel met twee "printer" aansluitingen). Ook mag je dan geen Windows XP hebben. Volgens mij moet Windows ook zo'n programmaatje hebben om bestanden over te zetten via de LPT1 poort. Dus mocht je nog op beide pc's dos hebben (of natuurlijk win98 of zo) en heb je de beschikking over Norton commander, dan wil ik je best even uitleggen hoe dat moet. Zo niet dan moet je maar wachten tot een ander forumlid je kan helpen.

  regards,
 • Laptop WINXP en pc WINME
  Ik heb al zo'n kabel met 2 dezelfde uiteinden(met dank aan me scanner)
 • Is er niets zo iets als een "directe kabelverbinding" programmatje in windows? Zoek anders even bij de helpfunctie van Windows. 8)
 • Directe kabelverbinding is bagger. Parallelle kabel is te gebruiken met Windows commander of Laplink. USB lijkt me echter beter, aangezien je dan gewoon een netwerkje kunt opzetten. Is ook een stuk sneller, zeker als het USB 2.0 betreft. Je hebt dan een USB interlink kabel nodig, zij zo in de handel verkrijgbaar.
 • Ja dat weet ik,maar kan iemand me dan ff uitleggen stap voor stap hoe dat werkt??


  bvd
 • Ook met Windows XP kun je met [b:c27f60424d]Wizard Nieuwe Verbinding > Een geavanceerde verbinding kiezen[/b:c27f60424d] een parallelle of seriële poort gebruiken om PC aan elkaar te knopen. Dat is geen bagger, zeker niet als je een PC hebt die alleen maar van een besturings-systeem is te voorzien via een parallelle kabel-verbinding. USB-kabels zijn wat lastig met alleen een DOS-floppy tot je beschikking. Met die Wizard zou het opzetten van een verbinding toch redelijk simpel moeten zijn.
  Anders: http://magazine.examedia.nl/artikel/netwerk.html
 • Kan zijn dat het in XP wel goed werkt, maar in win9x is het echt helemaal niks. Het is daar meestal onmogelijk om uberhaupt een verbinding tot stand te brengen.
 • Laptop WINXP en pc WINME
  Ik heb al zo'n kabel met 2 dezelfde uiteinden(met dank aan me scanner)
  Die kabel is niet geschikt. Je moet een speciale kabel hebben, een zogenaamde laplink kabel. Op mijn homepage staat de pen layout en links naar andere informatieve sites. En tja, de kabel verbinding werkt volgens mij gewoon op XP alleen is het Netbeui protocol wat weggestopt.
  Kijk maar eens op: Ervaringen met directe kabelverbinding. Snelheid pakweg 40 kB/s. Vrij traag, alternatief is een USB directe verbinding of een echt netwerkje (met een crosskabel o.i.d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.