Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

wisecom (modem) driver voor winXP bestaat niet???

5 antwoorden
  • Ik heb me suf gezocht naar een driver waarmee mijn WS-3314JS3G ook onder de sinds eergisteren geinstalleerde XP kan draaien. Google gaf een lijst aan mogelijkheden waardoor je door de bomen het bos niet meer kon zien. Kortom veel verwijzingen maar zonder resultaten of links naar niet bestaande pagina's. Heeft iemand van jullie er een (gevonden)?
  • Probeer de Windows standaard driver. Ik heb een vergelijkbaar probleem met mijn Wisecom WS-5614ES2AG modem. Deze werkt gewoon met de standaard instelling. Ik heb ook nog een ouder model, dat ligt wat lastiger.
  • Helaas pindakaas. Dit werkt ook niet. Overigens is dit ook een oudere modem (33k6). XP installeert hem weliswaar gewoon (mbv bijgeleverde diskette), geeft in apparaatbeheer aan dat het ding correct werkt, maar bij opstarten van bv girotel krijg ik de melding dat de modem niet goed geinstalleerd is. Ik hoop dus dat iemand een driver heeft.
  • tuut tuut tuut.... Ik heb hetzelfde probleem gehad. lag niet aan mijn modem maar aan Giritel. Ik denk dat je waarschijnlijk niet verder hoeft te zoeken... Girotel werkt niet met XP... :evil: En die figuren van Girotel zeggen ook dat er geen update komt zodat dat wel zou kunnen. De bedoeling van de postbank schijnt te zijn dat Girotel weer verdwijnt. Maar probeer je modem eens met een andere toepassing, bijvoorbeeld de telefoonkiezer...
  • Is het wellicht een ISA kaart? Ik lees net namelijk dit: Please Note: the ISA bus is not supported under XP, so drivers are not available for ISA modems. Hier gelezen trouwens: http://www.modem-help.co.uk/chips/conacf336.html#drivers

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.