Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geaarde stopcontacten

Robert Bogers
3 antwoorden
 • In vroeger tijden vertoonde mijn computer geregeld onverklaarbare problemen. De computer ging spontaan herstarten en soms weigerde hij zelfs op te starten. Het geheim bleek ‘m te zitten in het hebben van een geaard stopcontact. Probleem verholpen.

  Echter, binnenkort ga ik verhuizen naar een nieuwe woning waar buiten de keuken geen geaarde stopcontacten voor handen zijn. Ik verwacht dus wederom problemen wanneer ik geen contact maak met de aarde.
  Weet iemand: kan ik dit voorkomen door de aardleiding van een losse contactdoos naar een verwarmingsbuis te knutselen? Heeft dit een soortgelijk resultaat en/ of brengt dit gevaren (voor de computer en/ of zijn omgeving) met zich mee?

  Wanneer dit geen oplossing is, weet iemand dan wel een andere mogelijkheid?

  Bij voorbaat dank,
  Dino
 • Koop een trekveer, een eind aarddraad, stroom eraf, deksels van de centraaldozen af, stopcontacten van de muur, en trekken maar…
 • Soms heb je geluk. Door wat buitenverlichting was in mijn huis op elke verdieping een centraaldoos te vinden met randaarde. SOms moest aarddraad wel doorgeknipt worden … Vanaf die centraaldoos kun je doortrekken naar een w.c.d. cq. andere centraaldoos in huis. Enne, vergeet nou die vervarming, kan best geaard zijn, maar vertrouw er niet op. Als er een keer echt wat mis gaat, zijn de problemen groter dan je al had.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.