Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

fototoestel als webcam gebruiken

3 antwoorden
  • is er eigenlijk een mogelijkheid om een 'gewoon' digitaal fototoestel te laten fungeren als webcam zelf heb ik een minolta dimage X Dus als iemand een oplossing daarvoor weet........
  • Welk progje je ervoor kunt gebruiken weet ik niet maar koop alvast een adapter, kost je anders wel heel veel batterijen.
  • [quote:248e7b6daa="M@rkie T"]is er eigenlijk een mogelijkheid om een 'gewoon' digitaal fototoestel te laten fungeren als webcam zelf heb ik een minolta dimage X Dus als iemand een oplossing daarvoor weet........[/quote:248e7b6daa] Alleen als die daarvoor is aangepast. Een USB voorziening is niet voldoende. Kennis van mij heeft een Fuji toestelletje met USB, die kan dus niet als webcam worden gebruikt. Daarvan afgezien heb je capture software nodig die past bij de camera en de OS die je gebruikt. SOmmige digitale camera's hebben een plugje voor composiet video. ZOiets kan naar een videokaart met video-in of een videobewerkingskaart. Met de juiste capture software van zo'n kaart heb je dan wel beeld.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.