Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB / Software

None
16 antwoorden
 • Op computergebied ligt mij kennis (schat ik) ergens boven gemiddeld (ca. 15 jaar "ervaring"), echter ik heb absoluut geen USB ervaring (nooit gebruikt).
  Ik heb nu een dig. camera (Canon); uit de handleiding wordt mij niet 100% "helder" of de camera aangesloten moet zijn VOOR de install. van de software (lijkt mij logisch), ofdat de camera pas aangesloten KAN worden NA install. van de software.
  Bovendien zou er een "WIA" driver bij de software zitten; heeft Win (ME) deze dan niet zelf "aan boord"???
  Gaarne heldere antwoorden, waarvoor bij voorbaat dank!
  Groet,
  Ton
 • welke canon , toevallig de ixus 330 2 mp
 • "Gaarne heldere antwoorden"….welk os gebruik je/welke camera?
  Misschien dat een helpdesk je verder kan helpen als we er niet uitkomen
 • OS stond in de tekst vermeld(!): Win ME
  Camera: Canon A40.
  Vraag was echter algemeen bedoeld: installatie van software voor randapparatuur aangesloten via USB. Is er geen algemene volgorde (hardware aansl. voor install.)??
  Groet,
  Ton
 • Voor de Canon IXUS 330. In ieder geval voor windows ME of XP eerst de driver installeren. Dat gebeurt via de meegeleverde CD "Canon Digital Camera Solution disk". en eventueel de overige software. Daarna de Camera aansluiten via de meegeleverde USB kabel en als het goed is verloopt de installatie daarna automatisch via herkenning nieuwe hardware.
  Succes
  Pierre
 • bij mij is het dus niet goed
 • In principe moet je voor USB hardware altijd eerst de software/drivers installeren, pas daarna de hardware aansluiten.
 • Feitelijk gezien maakt het niet uit wanneer je de camera aansluit want zodra je dat doet vindt Windows nieuwe hardware en gaat drivers zoeken. Dan kun je dus naar de cdrom o.i.d. verwijzen.
  Zelf zou ik het dus op die manier doen.
 • Meestal gaat het in een keer goed, als je eerst de software installeert en dan pas het apparaat aansluit. Ondanks het feit dat het eigenlijk andersom zou moeten zijn.
  Bij mijn Logitech cameraatje stond expliciet in de handleiding dat de software eerst geinstalleerd moest worden.
 • mijn ervaring met digitale camera's en usb:
  camera aansluiten op de pc via het usb kabeltje—pc geeft aan nieuwe hardware gevonden te hebben en zoekt driver daarvoor—vraagt dan om cd-rom of iets dergelijks…rest wijst zichzelf….
  Maar ik werk wel met windows 98 en Xp …geen besturingsprogramma's van —euh-tig jaar geleden.
 • de meeste USB apparaten dien je te installeren zolas Gerben heeft aangegegeven : Eerst software, en tijdens het insatlleren hiervan zegt ie keurig wanneer je het apparaat moet aansluiten.
  Een enkel product wijkt hiervan af, dus ten alle tijde RTFM.

  Wijk je vd procedures af, dan wordt er een topic geopend en uiteindelijk blijkt het probleem opgelost te worden door gewoon de regels van de fabrikant te volgen
 • Het punt is dat windows de juiste drivers vaak niet heeft. Sluit je dan eerst de hardware aan, dan installeert windows zelf maar wat, of geeft ie een onbekend apparaat. Wat soms zeer hardnekkig kan terug blijven komen. In het beroerdste geval krijg je de juiste drivers dan nooit geinstalleerd.
 • Allemaal dank voor de reacties, er blijft echter nog wat "open":

  1) In de handleiding van de camera is sprake van "USB drivers". Hoe moet ik dit opvatten: drivers voor gebruik van de USB aansluiting speciaal voor [u:3cd006fff0]dit[/u:3cd006fff0] apparaat (de camera)?? Ik heb altijd gedacht dat Windows zelf de mogelijkheid tot "USB communicatie" tijdens de installatie al gereed maakte……(?)

  2) Heeft iemand een idee hoe lang het bij benadering duurt om een volle CompactFlash card van 128Mb van een camera via USB naar de PC over te zetten??? PC: OS: Win ME, 128Mb, Pent III 733 MHz.

  Groet,
  Ton
 • Als je pc een usb interface bevat, zal windows dit vanaf win98 dit vanzelf detecteren en de drivers ervoor installeren.
 • 1) Mooi! Dan neem ik aan dat dit dus tijdens de install. van Win al gebeurd is. Maar waarom noemt worden USB drivers dan opnieuw ter sprake gebracht in de software handleiding van een dig. camera??? Of betreft het hier specifieke drivers om de camera via USB met de PC te kunnen laten communiceren??
  2) Wie heeft nog een antwoord op mijn vraag m.b.t. de communicatie snelheid van een USB poort in relatie met een dig. camera….?
  Groet,
  Ton
 • Ik neem aan dat de drivers voor de camera bedoeld worden. In oudere versies van windows (osr2+) moeten de usb drivers echter wel apart geinstalleerd worden, aangezien die daar nog niet in zaten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.