Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Wachtwoord kwijt van Tulip TR 486e

5 antwoorden
  • :( ik heb een oude server van een kennis gekregen, Tulip TR 486e, en na enig puzzelen kon ik hem zover krijgen dat hij ging opstarten maar dan vraagt hij een wachtwoord en dat weet ik dus niet. Een en ander is zichtbaar op een klein display in de kast. Iemand enig idee hoe ik dit kan omzeilen ? Er zit zichtbaar geen batterij op het moederbord dus die kan ik niet even verwijderen.
  • Misschien zit er een jumpertje op om het bios te resetten? En er moet een batterij op zitten anders worden de instellingen niet vast gehouden, misschien zit die bij jou ergens in/onder gebouwd?
  • Omdat ik geen layout van het moederbord heb weet ik niet welk jumpertje ik zou moeten verzetten als dit uberhaupt mogelijk is. Ik kan het hele moederbord bekijken en zie geen batterij zitten, tenminste geen knoopcel of een ronde vastgesoldeerde batterij. Het is geen desktop pc maar een server. Er zit geen aan/uit knop op maar je start hem middels een toetscombinatie op het toetsenbord. Normale pc's weet ik meestal wel aan de gang te krijgen maar dit is een apart geval.
  • Probeer eens '12345678' Dit was bij een aantal (oudere) modellen van Tulip het wachtwoord om in de BIOS te komen. Kijk anders een nauwkeurig op het moederbord (met name bij de CMOS batterij), misschien dat er iets bijstaat. Andere mogelijkheid is om bij Tulip te raden te gaan. iig veel succes.
  • Het kan zijn dat er op de binnenkant van de kast een eenvoudig schema is weergegeven van het moederbord met daarop aangegeven de jumpers om de zaak te resetten. Maar er moet inderdaad een batterij aanwezig zijn om de zaak vast te houden.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.