Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

zijn partities te gebruiken bij opnieuw installeren?

None
8 antwoorden
 • Mijn harde schijf is opgedeeld in 4 partities; C, D, E en F. Nu is mijn vraag; kan ik bepaalde onderdelen, die ik wil bewaren, zoals teksten en foto's, e-mail bestanden etc, kopiëren naar bijv een geformatteerde F schijf, daarna format C doen, en op de lege schijf opnieuwe windows installeren en daarna vanaf de F schijf mijn bewaarde bestanden weer terugzetten?
  :roll:
 • met windows xp wel.
  dan druk je gewooon op partitie c verwijderen en dan opnieuw maken en dan installeren.

  maar je kan beter alles gewoon op cd zetten.
 • [quote:14166027d1="paultjuh"]met windows xp wel.
  dan druk je gewooon op partitie c verwijderen en dan opnieuw maken en dan installeren.
  [/quote:14166027d1]

  Niet eens nodig. Je kunt de bestaande c partitie hergebruiken, zonder 'm opnieuw aan te maken.
 • Toch blijft het verstandig backups te maken. Vooral als je de pech hebt recovery CDs te moeten gebruiken.
 • Idd…altijd data backuppen! Maar de vraag is hoe dat je partities zijn gemaakt. Als ze met een programma zoals Partition Magic zijn gemaakt lukt het volgens mij niet. Heb zelf ooit eens problemen met een lap-top gehad hierdoor.

  Succes :wink:
 • Ik zal data en alle andere dingen die je wil bewaren zo wie zo op een andere partitie zetten. Mocht Windows eens chrashen, heb je je bestanden altijd achter de hand. Eventueel kan je ook een Back-up maken met Drive Image of Norton Ghost. Schrijft dan terug wat je op dat moment gebackupt heb.
 • [quote:6d8ae4025a]Als ze met een programma zoals Partition Magic zijn gemaakt lukt het volgens mij niet. Heb zelf ooit eens problemen met een lap-top gehad hierdoor.
  [/quote:6d8ae4025a]
  Ja hoor dit lukt wel ik gebruik part.m 7.0 mijn C:schijf is al diverse keren geformateerd , ook andere afzonderlijke partities heb ik gedaan nog nooit problemen mee gehad.
  Ik draai met w2000 ,ondanks dat zorg ik toch ook dat ik een backup heb want je weet maar nooit bvb je harde schijf gaat plotseling kapot[heb ik ervaring mee] :evil:
 • Ik heb mijn schijf gepartioneerd met fdisk en in een later stadium de grootte meerdere malen gewijzigd met PM 5.0 onder win 98SE.
  En het overzetten van bestanden naar een andere partitie doe je gewoon in verkenner, copieren of verplaatsen.
  Programma's overzetten naar een andere partitie is een ander verhaal, maar ik ga er vanuit, dat het om bestanden alleen gaat.
  En inderdaad is het een verstandige tip, zoals Rob the Great al aangaf, om bestanden op een andere partitie te zetten dan de C schijf, waar doorgaans je besturingssysteem op staat en natuurlijk Ghost o.i.d. gebruiken. Succes, Jan K.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.