Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harddisk niet vooruit te branden na installatie nwe cd-rom

hny
4 antwoorden
  • Heb onlangs mijn oude cd rom vervangen door een exemplaar van A Open, 52 x (952/ake)
    Harddisk (maxtor) is master en A Open is slave (ook zo ingesteld met jumper) beiden op primary. Deze instelling bestond ook al met de vorige cd rom drive. Echter met de nwe drive is de harddisk tergend langzaam geworden. Starten, afsluiten van de pc duurt >> 10 minuten, elke andere actie waarbij de harddisk geraadpleegd moet worden duurt ook minuten (harddisk lampje brand dan permanent).
    Kan iemand aangeven wat er mis is…..
    Draai onder windows 98.
  • UDMA jumper nog aanwezig? Zo ja verwijderen!
    http://www.duxcw.com/digest/Reviews/CD/aopen/952e/

    Het gaat om de ATA mode setting jumper. Zie:
    http://english.aopen.com.tw/products/cdrw/UDMA.htm
  • UDMA jumper had ik al verwijderd, maar lost het probleem niet op.
  • Misschien lusten ze elkaar gewoon niet. Kun je de cdrom niet eens op de secundary ide aansluiten, kijken wat dat oplevert?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.