Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Ik zoek een onderdeeltje

8 antwoorden
  • Beste mede forum-ers. Ik ben al geruime tijd op zoek naar een halfgeleider welke eens door TELEFUNKEN werden gemaakt. Zelfs "google" kan hem niet vinden. Het is een "UM 176" en ziet er uit als een transistor van het type BC558-327 etc.. Ik zou al zeer gelukkig zijn de specificaties te hebben maar in de data boeken die ik heb geraadpleegt komt hij niet voor. Misschien it het een "triac" of soortgelijke scr? Heeft misschien nog iemand deze informatie...? Vast bedankt. Jos.
  • Beste Jose Pablo Ik denk dat je voor je onderdeeltje ff in de telefoon moet kruipen en bellen met Radio Twente in Den Haag, Hollanda, je hebt grote kans dat zij je verder kunnen helpen. Lukt het via hen niet dan kun je ook nog ff bij Radio Ster (herderinnestraat) in Den Haag kijken 070-3630157 Radio Ster Herderinnestraat 4 2512EA S GRAVENHAGE 070-3469200 Radio Twenthe Stille Veerkade 11 2512BE S GRAVENHAGE Greetz bye mike
  • Hoi, Misschien kan je via de redactie van het maandblad Electuur wat wijzer worden ! Het zou best eens een gewoon torretje kunnen zijn die door de samensteller omgedoopt is, met oudere apparatuur en ook met makkelijk na te maken zaken ben ik dat tegen gekomen. Alipapa
  • of bel eens met meneer conrad, en hier in de buurt hoor ik altijd lovende verhalen over radio piet in arnhem die het onmogelijke uit zijn schappen weet te toveren.
  • Conrad? Das toch een zaak? Kijk op www.conrad.nl, daar halen wel meer mensen hun elektronica vandaan. Niet alleen voor computers.
  • Hoi, Oude en vreemde dingen zal je bij Conrad niet aantreffen, het is een goede zaak met veel keus maar dat zeker niet ! Alipapa
  • Hallo Pablo, De U175 is een impulsgenerator voor knipperlichten. Het is een schakeling in een TO 92 behuizing, werkt met spanning tussen 6 en 16V. Geeft bij 12V een frequentie van 5 Hz. en kan direct een Led aansturen, of via een transistor een gloeilamp o.i.d. Bij diverse handelaren te bestellen. Hopelijk ben je hiermede geholpen. Mvg. Eus.
  • Even een correctie: ik had het over de U 175, de vraag was echter de U 176. Dit is hetzelfde IC'tje, echter is de knipperfrequentie bij 12V 1,25 Hz, dus wat lager dan 1 keer per seconde. De IC's zijn inderdaad van Telefunken en horen in de groep auto- electronica thuis.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.